пʼятниця, 23 грудня 2011 10:54

На Євро-2012 головний арбітр заробить 5 тисяч євро за матч

На Євро-2012 головний арбітр заробить 5 тисяч євро за матч

Арбітр ФІФА Микола Левніков розповів, як УЄФА призначає суддів на матчі фінальної стадії чемпіонату Європи 2012 року і який гонорар за це вони будуть отримувати.

"Підставою для відбору на чемпіонат світу чи чемпіонат Європи служить рейтинг арбітрів, який веде УЄФА. Для того щоб поїхати на чемпіонат світу чи Європи, суддя повинен як мінімум увійти в групу Elite або Premier Development. Але в цих групах 30-35 людей, тобто є три людини на одне місце на Євро-2012. Тому дуже важливо було судити кожну гру безпомилково, щоб ніхто в УЄФА не засумнівався у твоїй кваліфікації.

На підставі цього ж рейтингу і кваліфікації судді призначаються і на матчі чемпіонату Європи. Там працюватимуть цілі бригади, які давно разом судять міжнародні матчі і добре знають один одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євро-2012 працюватиме український арбітр - офіційно

Призначення будуть робитися за чотири-п'ять днів до гри. Найскладніші та принципові ігри віддають арбітрам з найбільшим рейтингом. Якщо ти відсудив матч безпомилково, шанс отримати ще одну гру на Євро-2012 значно зростає.

Головний арбітр буде отримувати за роботу на чемпіонаті Європи € 5 тис. за матч, помічники - удвічі менше. Це приблизно стільки ж, скільки заробляють судді в Лізі чемпіонів. А ось на чемпіонаті світу всім головним суддям платять однакову суму, незалежно від того, скільки матчів вони провели, - близько $ 30 тис.", - розповів Левніков.

Нагадаємо, раніше Суддівський комітет УЄФА оголосив імена 12 арбітрів, котрі наступного літа будуть обслуговувати матчі фінальної частини Євро-2012 в Україні та Польщі.

Українець Віктор Швецов (на фото) виконуватиме функції четвертого арбітра.

Зараз ви читаєте новину «На Євро-2012 головний арбітр заробить 5 тисяч євро за матч ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути