субота, 14 січня 2012 13:36

Угорця Кашшаї визнали найкращим арбітром 2011 року, українців у списку немає

Угорця Кашшаї визнали найкращим арбітром 2011 року, українців у списку немає

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) визнала угорця Віктора Кашшаї кращим футбольним суддею за підсумками 2011 року, повідомляється в п'ятницю на офіційному сайті IFFHS.

Кращий рефері був визначений за підсумками голосування, в якому взяли участь експерти, що представляють 80 країн. Дане голосування проводилося в 25-й раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євро-2012 працюватиме український арбітр - офіційно

Кашшаї у травні 2011 року обслуговував фінальний матч Ліги чемпіонів, в якому "Барселона" перемогла англійський "Манчестер Юнайтед" з рахунком 3:1. Також угорець запам'ятався роботою у стиковому матчі за вихід на чемпіонат Європи 2012 року між естонцями й ірландцями. У тій зустрічі Кашшаї вилучив двох гравців естонської збірної і призначив у її ворота пенальті, у результаті команда Ірландії перемогла з рахунком 4:0.

За підсумками голосування Кашшаї набрав 138 балів. Англієць Говард Уебб, який запам'ятався багатьом по фіналу чемпіонату світу-2010, став другим (103). Третє місце зайняв представник Узбекистану Равшан Ірматов (97 балів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євро-2012 головний арбітр заробить 5 тисяч євро за матч

У десятці кращих присутні такі відомі судді, як німець Вольфганг Штарк (4-е місце), бельгієць Франк Де Блекере (5-е), швейцарець Массімо Бузакка (6-7 місця).

Українців у списку з 22 арбітрів, представленому IFFHS, немає.

Зараз ви читаєте новину «Угорця Кашшаї визнали найкращим арбітром 2011 року, українців у списку немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути