Хэллоуин будет в США через три дня, на выборах. А у нас уже идет, полным ходом

Не все технологии стоит копировать

Публикуется на языке оригинала

ГЕЛОВІН, ГЕЛОВІН... *втомлено* Панове, попустіться. Нема, і до останньої чверти минулого століття не було в США ніяких таких "традицій Геловіну" (з парадами ряджених і т.п. голівудщиною), це все історично недавній - Рейґанів - "новодєл" (подейкують, ніби навіть його власна ідея): адаптація Дня Всіх Святих до індустрії розваг з комерційною, насамперед (але не тільки), метою.

Ще в 1970-ті (про що вже тільки старше покоління американців пам'ятає!) ніяких костюмів і масок ніхто не продавав. А був, як і водиться у католиків і протестантів, День Всіх Святих, знаний у нас як "дзяди", по-православному "гробки", або "Навський Великдень" - коли люди (напередодні) приходять на цвинтар пом'янути своїх померлих і лишають горіти свічки на могилах (які в давнину вставлялись у видовбані гарбузи, од негоди). Те ж, що нам втюхують сьогодні, - це "зиск, Гораціо, зиск". (Плюс технологія неперервного інформаційного бомбардування, яка створює враження, що так було завжди, Остазія завжди воювала з Океанією...)

Рейґан першим зробив той революційний "крок до прірви", який у 1990-ті скопіювала Росія Суркова-Березовського в своїй системі "гламурного фашизму": схрестив політику з шоу-бізнесом, зробив ставку на "ентертейнмент"

Рейґан взагалі сильно недооцінений як архітектор сучасної світової політичної системи (і її кризи!). Він першим зробив той революційний "крок до прірви", який у 1990-ті так потворно скопіювала Росія Суркова-Березовського в своїй системі "гламурного фашизму": схрестив політику з шоу-бізнесом, зробив ставку на "ентертейнмент". На коротку перспективу це здавалось удачею, на довшу - обернулося повною дупою.

Так що правдивий Геловін чекає США за три дні, на виборах. А в нас уже йде, повним ходом.

Це я до того, що не всі технології варто копіпастити.

Шануймося (с).

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі