Визит МВФ и замена правительства связаны

Зеленский не хочет сдавать Коломойского

І ось знову приклад красивого розводу, або "Канзас сіті шафл", як кажуть американці.

У нас за прем'єріадою загубився візит представників Міжнародного валютного фонду в Україну. Хоча, візит МВФ і заміна уряду пов'язані.

Уряд Гончарука розробив так званий "Антиколомойський закон". Закон не дає можливості повернути банк колишнім власникам.

Мрією Ігоря Валерійовича було повернути банк на дєньочєк і у цей день ПриваБанк мав відкликати усі багатомільярдні позови, які ПриватБанк, як державний банк подав проти них з Боголюбовим.

Мрією Ігоря Валерійовича було повернути банк на дєньочєк і у цей день ПриваБанк мав відкликати усі багатомільярдні позови

Але, це було неможливим. Дуже явним був би зашквар.

Тому підготували альтернативний урядовому законопроєкт від вірного Коломойському Олександра Дубінського. Законопроєкт Дубінського не розглядали серйозно. Піпл дурить - це одне. А для серйозних людей Дубінський пахне бородою шефа.

Тому, вірні люди накидали в законопроєкт правочки, які й збісили Фонд. Тому МВФ і приїхали спитати: а що це було?

Як було у першій редакції:

- якщо у колишніх власників є претензії від Нацбанку і уряду і вони хочуть компенсацію за націоналізований банк, то необхідно запросити зовнішній аудит. От незалежні експерти й визначать - скільки і кому повертати.

- фінансовий комітет Данила Гетьманцева пропонує інший варіант. Хай український суд (господарський чи адміністративний - ще не ясно), який, як усім відомо, є найгуманнішим для Коломойського судом у світі - сам визначає розмір компенсації.

Бо незалежний аудит - це неконституційно. І цитата Гетьманцева: "Якщо якесь рішення виявляється неконституційним, то ми, найімовірніше, не зможемо прийняти неконституційне рішення".

Якщо за Конституцією уряд хоч і не відпрацював року - ми можемо його міняти і нам чхати на Конституцію, бо нам так треба. А тут нє, тут тільки наш суд може розглядати справи Коломойського

Тобто, якщо за Конституцією уряд хоч і не відпрацював року - ми можемо його міняти і нам чхати на Конституцію, бо нам так треба. А тут нє, тут тільки наш суд може розглядати справи Коломойського. А то понаїдуть там із Брюсселів/Лондонів і почнуть бухтіти.

МВФ на камеру каже, що поважає позицію влади. А не на камеру говорить: "чуваки, ви офігівші. Хто вірить у цьому світі чесності і компетентності українських судів? Цей закон ви робите під Коломойського, щоб він здер з держави 2-3 мільярди доларів!"

На що Гетьманцев заявляє: нє, ми просто хочемо дотримання законності. А наш суд чесний. Як можна у наш суд не вірити?

І переговори продовжуються. Ігор Валерійович потирає руки.

А Володимир Олександрович у своєму виступі перед парламентом назвав багато причин відставки уряду. І не назвав одну з ключових: Гончарука і Маркарову "за системне не враховування інтересів Коломойського - растрєлять".

Не хоче здавати подєльнічка клятим западенцям Володимир Олександрович. Відпетляти мріє.

Бо 1+1 дорівнює рейтинг.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи