Ексклюзивы
воскресенье, 11 ноября 2012 12:23
Олег Соскін
Олег Соскін
Директор Інституту трансформації суспільства, професор кафедри міжнародної економіки та підприємництва Національної академії управління

Мажоритарка повернула Україну до феодального ладу

Мажоритарна кампанія показала свою повну недієздатність. Україна повернулися до феодального ладу. Адже більшість мажоритарників - абсолютно не підготовані до роботи у Верховній Раді.

В Україні у XXI столітті знову почали формуватися васальні відносини, коли кандидати у депутати підкуповують 20-30 тисяч людей і стають сюзеренами цілих районів. Це крах для України, справжня азійщина. На зразок східних формувань архаїчного суспільства українці стали залежними від своїх господарів напіврабами. Потрібно переходити до європейської моделі відкритих списків і так званих обмежених кількамандатних округів. Коли партія висуває на одному окрузі кілька своїх кандидатів. А люди самотужки обирають, кого вони хочуть бачити у парламенті.

До Верховної Ради пройшли кілька груп мажоритарників. Перш за все, це так звані грошові мішки, друга група - люди, які обслуговують "сім'ю". Це — всі переможці по мажоритарці на Дніпропетровщині, Донеччині та Луганщині. Серед них немає жодної людини, яка б не належала до кримінально-олігархічного клану "сім'ї". Немає незалежних депутатів, це — люди, яким дали завдання пройти, а, точніше, їх призначили у депутати.

На Заході та у Центрі України пройшла третя група - люди брендів. Це їм вдалося лише завдяки Тимошенко. І "Батьківщина", і "Свобода" перемогли завдяки бренду Тимошенко. УДАР - частково за її рахунок, частково - на ейфорії навколо боксера.

Справжніх лідерів серед представників цих партій немає. Якби був хоча б один лідер, у нас вже тривала б революція. Головний лідер — Тимошенко, а вона сидить у тюрмі і голодує. Можливо, хтось із 12 депутатів-переможців на Львівщині поїхав до Харкова, зібрав демонстрацію, виступив відкрито на її захист? Чи хтось вимагає відставки президента? Усі вони клялися, що діятимуть так. Той самий Михальчишин бив себе у груди, клявся. А тепер мовчить. Єдина Фаріон виступила проти Януковича. Очевидно, заяви усіх цих політиків — не більше, ніж словоблудство. Ідейних серед них немає. Вони використовують ідеї для того, аби зайняти певне місце, набути чи утримати свої статки. "Вбий дракона, або стань драконом", їхнє гасло.

До парламенту потрапила також певна кількість самостійних фігур. Однак поки ми їх не бачимо. Вони проявлять себе під час роботи.

Якщо у рядах опозиції з'являтимуться тушки, їх знищуватимуть. Опозиція розробила для цього певний механізм, який поки не озвучують. Брендові люди, "свободівці" та інші опозиціонери з часом покажуть своє справжнє обличчя. Як і належить мильним бульбашкам — вони лопнуть. Ніяких рішень не прийматимуть, а лише виголошуватимуть популістські гасла.

Сейчас вы читаете новость «Мажоритарка повернула Україну до феодального ладу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть