Ексклюзивы
понедельник, 18 октября 2010 13:44

Полная 3-D карта всей Земли будет готова в 2014 году

Полная 3-D карта всей Земли будет готова в 2014 году

Два німецьких розвідувальних супутника запущені на орбіту в щільній формації і готуються до створення найбільш детальної 3д карти всієї поверхні Землі.

Супутники TanDEM-X і TerraSAR-X вирушили на відстань в 350 метрів один від одного, летячи над планетою на швидкості в 7 км / c.

Ця пара незабаром почне інтенсивну розвідувальну компанію, яка дозволить звузити розбіжність у висоті ландшафту Землі до неймовірної точності в менш ніж два метри.

Цифрова модель рельєфу (ЦМР) матиме незліченну кількість способів застосування - починаючи зі збільшення безпеки повітряної навігації до кращого розуміння того, які регіони поверхні перебувають під найбільшим ризиком потопу.

TerraSAR-X був запущений в 2007 році, а TanDEM-X в червні 2010. З моменту запуску, їх траєкторії безперервно зближувалися один з одним.

Минулого тижня були проведені покрокові маневри в безпосередній близькості двох апаратів один до одного.

"Це було нелегко, і повинен зізнатися, що ми всі трохи хвилювалися", - сказав Манфред Цинк з німецького космічного агентства (НКА).

Орбіта, за якою летять супутники, безперервно відхиляється, так що їх траєкторія нагадує дві нитки, закручені в подвійну спіраль. Це зроблено з метою забезпечення безаварійного польоту, щоб вони ніколи не зіткнулися один з одним.

Хоча деякі апарати, наближаються до космічної станції часом на відстань усього в кілька метрів від платформи, але це триває дуже не довго.

TanDEM-X і TerraSAR-X унікальні тим, що проведуть наступні три роки, обертаючись навколо один одного, і поточний зазор - найкоротша дистанція, на якій їм належить бути: вона складе всього 200 м.

"Саме близьку відстань між ними буде на етапі введення в експлуатацію", - пояснив доктор Цинк, керівник проекту.

"Ми сподіваємося, що до Різдва зможемо завершити проведення різноманітних тестів, які заплановані, і почати процес збору глобальної ЦМР-інформації", - наголосив він.

Радари, розташовані на супутниках, безперервно відсилають НВЧ-імпульси на земну і водну поверхню. Заміряючи час, що треба сигналу на те, щоб злітати туди і назад, прилад може визначити висоту вимірюваного об'єкта.

Орбітальний танець, в якому крутяться супутники, дасть об'ємне бачення або стереозображення, дозволяючи їм діяти в інтерферометричному режимі, коли один з космічних апаратів діє як передавач і приймач, а другий тільки лише як приймач.

Повністю завершена ЦМР поверхні Землі повинна бути готова до 2014 року.

По материалам Newsland
Сейчас вы читаете новость «Полная 3-D карта всей Земли будет готова в 2014 году». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть