Ексклюзивы
понедельник, 03 октября 2011 15:30
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Дівчина з "Бельведеру"

Якщо лягти спати одразу після десятої, то прокинутися перед шостою зовсім не складно. І тоді можна вийти на абсолютно порожній пляж і пропливти метрів 200 назустріч сонцю світляною доріжкою. А тоді повернутися на берег, де черевань у сімейних трусах уже визбирує на березі камінці до пластмасових відер, доглядачка пляжу змітає з шезлонгів пісок і розкриває згорнуті парасолі. Робітник біля готелю "Бельведер" прибирає сміття, й молоденька офіціантка в білій блузці й чорній спідниці поспішає згори до готелю на працю.

Я вітаюся з усіма, й вони приязно відказують "калімера". Лише дівчина затято мовчить, відводячи погляд, і навіть, здається, пришвидшує крок, аби хутчій прошмигнути повз мене. Може, тут так заведено, міркую я, що юні дівчата не повинні розмовляти з незнайомими чоловіками. Добре, принаймні, що вони не носять тут паранджі й ходять самі вулицями.

Може, тут юні дівчата не повинні розмовляти з незнайомими чоловіками

Я не дотримуюсь точного часу в своїх вправах, і тому зустрічаю її у різних місцях. Найчастіше — біля готелю, іноді — на Аркадіу. А раз навіть був перестрів її біля помешкання, з якого вона виходила, на перехресті Ласку і Папалуки. І це, здається, збентежило її чи не найдужче.

І все ж я вперто вітаюся з нею ось уже майже місяць. Чимдалі, тим важче втриматися мені від іронічної усмішки, а їй — від збентеження. Іноді я навіть вагаюся, чи не сказати їй ще щось, окрім вітання, — розбалакатися якось, — але вчасно себе осмикую. Бо ж моя наполегливість тоді справді скидатиметься на чіпляння.

Останнього дня я, однак, наважуюсь і кажу їй українською: "Доброго ранку!" — і вона несподівано теж відказує українською, без акценту: "Доброго ранку!" — а тоді, геть збентежена, шмигає повз мене до свого "Бельведеру".

Сейчас вы читаете новость «Дівчина з "Бельведеру"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть