Ексклюзивы
пятница, 22 февраля 2008 16:39

Каськів ініціює повернення Україні ядерного статусу через погрози Путіна

Депутат Верховної Ради від Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і голова партії "Пора" Владислав Каськів ініціює розгляд парламентом питання про повернення Україні статусу ядерної держави.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Пори".

Обурення політради "Пори" спричинили заяви Президента Росії Володимира Путіна, які, на їхню думку, містять прямі погрози щодо направлення на Україну російських ядерних ракет.

У зв"язку із цим пропонується шукати реальні альтернативи домовленостям 1994 року, в яких Україні в обмін на її без"ядерний статус гарантувалася система колективної безпеки за участю Росії.

Такими альтернативами, як вважає "Пора", має стати приєднання України до системи безпеки НАТО й відновлення ядерного статусу.

"Путін своїми заявами звільнив нас від зобов"язань 1994 року, і відкрив Україні шлях до "ядерного клубу", де ми зможемо відчути себе у безпеці, опираючись на власний інтелектуальний, технічний і військовий потенціал", - констатується в заяві партії.

Відповідно "Пора" починає громадянську кампанію "За ядерний щит України".

Першим заходом кампанії став парад перед посольством Росії.

12 лютого Путін заявив про певні наслідки, які можуть виникнути для України у випадку її вступу в НАТО.

До таких наслідків він відніс розміщення військових баз на території країни-члена НАТО, а також розміщення позиційного району протиракетної оборони.

Путін заявив, що в цьому разі він теоретично не виключає наведення на українську територію російських ударних ракетних систем.

Україна й Росія домовилися про проведення консультацій щодо євроатлантичної інтеграції України, пишуть Українські новини.

Сейчас вы читаете новость «Каськів ініціює повернення Україні ядерного статусу через погрози Путіна». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть