Ексклюзивы
понедельник, 15 сентября 2008 09:52

Чиновник обозвал Тимошенко и нецензурно нахамил журналисту (ВИДЕО)

Народный депутат Виктор Уколов обратился с открытым письмом к Президенту Украины Виктору Ющенко, сообщает "ОБКОМ".

В своем письме нардеп требует уволить председателя районной государственной администрации Перечинского района Закарпатской области Михаила Данча, который обозвал премьер-министра "… с косой", неоднократно послал журналиста "на…" и предложил ему засунуть свой фотоаппарат "в…".

Приводим текст открытого письма Президенту Украины полностью:

"Відкритий лист до Президента України Віктора Ющенка

Шановний пане Президенте!

Звернутись до Вас публічно мене примусило скандальне інтерв"ю Вашого підлеглого, голови районної державної адміністрації Перечинського району Закарпатської області Михайла Данча.

Розмовляючи з журналістом, який шанобливо називає його по-імені та по-батькові, голова РДА опускається до погроз на адресу представника ЗМІ. Роздратований твердженням журналіста, що "ланцюг єднання" організований проти Юлії Тимошенко, голова РДА вживає нецензурну лексику на адресу журналіста та Прем"єр-міністра країни. Огидно повторювати ті слова представника влади, однак в мережі Інтернет вони стали відомі світові уже ввечері того ж дня.

Як Народний депутат України, член парламентського Комітету з питань свободи слова та ЗМІ, звертаю Вашу увагу на неприпустимість такої поведінки представників влади щодо журналістів. Хочу нагадати, що свобода слова – є одним з найважливіших досягнень нашої Помаранчевої революції і безумовною ознакою справді демократичного суспільства.

Відомо, що призначення та звільнення голів РДА є у виключній компетенції Президента країни. Тому я закликаю Вас, пане Президент, дати політичну і моральну оцінку діям свого підлеглого, негайно звільнивши його від виконання обов"язків голови РДА Перечинського району Закарпатської області.

Як журналіст у минулому, я звертаюсь до всіх журналістів із закликом проявити солідарність і, незважаючи на загострену політичну ситуацію, не дозволяти представникам влади вести себе подібним чином із ЗМІ. Кожен факт хамського відношення до преси, погроз і насильства на адресу ЗМІ потрібно широко висвітлювати і повідомляти до відома влади та парламентського комітету з питань свободи слова та ЗМІ.

Народний депутат України Віктор Уколов, член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та ЗМІ"

Сейчас вы читаете новость «Чиновник обозвал Тимошенко и нецензурно нахамил журналисту (ВИДЕО)». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

4

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи