Ексклюзивы
четверг, 09 сентября 2010 13:19

"Брехуни часто кашляють" - про що можна дізнатись на детекторі брехні

 

Найчастіше звертаються щодо крадіжок. Тестував якось персонал одного ресторану. Шукали, хто вкрав 40 банок червоної ікри й 60 тисяч гривень. Я всіх одразу запитую про стан здоров"я, щоб знати, як реагувати на відхилення покажчиків поліграфа. І один кухар каже, що ВІЛ-інфікований, а в іншого гепатит Б. "Ви проходили медогляд, як улаштовувалися на роботу?" - питаю. - "Ні". Я вже 10 років не ходжу в українські ресторани, навіть п"ятизіркові.


Учора працював на одному київському підприємстві - з сейфа вийняли близько 200 тисяч доларів. Виламали діру в стіні службового приміщення, підробним ключем відімкнули перші двері сейфа, другі порізали болгаркою.

Територія підприємства величезна, є складські, офісні приміщення. Усе охороняють собаки, але вони мовчали. Це й насторожило керівництво - значить, упізнали своїх. Окрім того, знали, де "мертва зона" для камер спостереження.

Вичислив крадіїв ще під час спілкування в приймальні. Другий по списку хлопчина - прикушує губу, погляд уникаючий, то розплющує, то звужує очі, голос стрибає в обговоренні деталей. А я ж спостерігаю. Питаю: куди ви пішли б у першу чергу, якщо би пролізли через діру в службове приміщення? Каже: ліворуч, але машинально махає рукою в напрямку сейфа. Такі речі будь-хто може помічати. Окрім того, брехуни часто кашляють, сонна артерія в них починає помітно пульсувати.

Охоронець - бабуся років 60, на вигляд "божий одуванчик" - не чула, як ламають стіну, ріжуть метал, хоча до того місця було 20 метрів. Помічаю, що в неї якась агресивна поведінка. Руки притиснуті до тулуба - затискання інформації, як у політиків, які розповідають про любов до України, а очі примружені. Поліграф показав, що жінка отримала частину з украденого. Їй дали 5 тисяч гривень, щоб мовчала. Попалася на запитанні: чи були ви причетні до викрадення грошей?

Із людських міркувань її можна зрозуміти. Зарплата мізерна, чоловік - п"яниця, вічні побої. У сина теж не складається з жінками, ніяк не одружиться. Плюс борги.


Приходить чоловік: "Я представляю дуже відому людину в Україні. "Папа" хоче дізнатися, яке падло насмілилося в нього із сейфа в будинку кілька мільйонів євро потягнути".

У них було троє підозрюваних: двоє хлопців і дружина одного з них - на сьомому місяці вагітності, дитинка вже ніжками в утробі била. Їх 10 днів тримали в підвалі, били струмом статеві органи. Потім здали в міліцію, й ті ще тиждень катували - між столів підвішували, пальці в двері пхали. До мене їх привезли брудними, синіми від побоїв. Тестую - усі непричетні.

Згодом виявилося, що гроші вкрала особиста перукарка. Прослуховування телефону допомогло. Жінка через пару місяців обмовилася у розмові з коханцем.


Якось хотіли фізично знищити відомого в політико-бізнесових колах дядю. Сідають охоронці в машину, а під вечір промінь сонця так упав на скло, що помітили якісь блискучі кульки на щітках склоочисників. Вискочили з машини, дивляться в повітрозабірник, а там їх більше. Ртуть. 450 грамів хтось влив. Увімкни клімат-контроль - і в людини через якийсь час відмовляють печінка, нирки.

Один кухар каже, що ВІЛ-інфікований, а в іншого гепатит Б. Після того я 10 років не ходжу в українські ресторани, навіть п"ятизіркові

Тестували зо два десятки людей - охоронців, колег, конкурентів по бізнесу. Усі чисті. Пізніше вийшли на зовсім іншого працівника офісу. В нього банальні ревнощі до дружини були. Чоловік - менеджер середнього рівня, влаштував і жінку на роботу до себе. А вона почала стрімко йти кар"єрними сходами, отримувала високу зарплатню, придбала автомобіль. Чоловік весь час звинувачував її у зв"язку з босом. Хоча той і не знав її особисто. Розлучилися через це, вона відсудила квартиру.

Злочинця часто виказують не лише жести, а й запахи. Коли цей чоловік проходив тестування, від нього пахло неприємно. Виділяється сильна молочна кислота. Коли заговорили про замах на життя, і не однієї людини, то реально смерділо хвилин 40. Довелося вивітрювати приміщення. Перед тестом він помив руки з милом, але коли я з ним прощався, вони були не тільки мокрі, слизькі, а й липкі.


На секс на стороні перевіряються по п"ять пар на тиждень. Є такі, які хочуть знати, про що жінка думає, коли в неї фінальна частина близькості, хто для неї взірець чоловічої краси, чи влаштовує партнерку діаметр і довжина пеніса, волосистість тіла.

Один посадовець перевіряв жінку, бо вона раптом до нього охолола. Розказує, що пробували іграшки різні, відео, експериментували з іншою жінкою в ліжку. Тест показав, що дружина раптом дізналася, що їй із жінками більше подобається. Кажу про це замовнику, а він полегшено зітхає. Боявся, що в неї інший з"явився.


Привозить чоловік дружину. "Знаєте, хто я?" - питає. "Я вас упізнав", - кажу. Його довго не було вдома, хотів перевірити, чи не мала дружина сексу на стороні. Жінка заповнює анкету, що без претензій до нас, тестування проходить добровільно, і пише: "Не губи мене". Розповіла, що чоловік їздить часто на відпочинок, не пропускає жодної спідниці, чесно зізналася, що в неї був один випадок - із кумом на Новий рік. Підтвердив це й детектор.

Чоловік її не гребував рукоприкладством. Постійно домагався зізнання у зраді. Допити влаштовував. Скручував, кляпом рот затикав і включав газ у квартирі. Звішував із вікна багатоповерхівки, прив"язував до стільця й засовував рушницю зі зведеним курком у рот і піхву.

Вона мені запропонувала 50 тисяч доларів за правильний результат. Позичила гроші. Але чоловік дізнався, забрав і сказав, що повертатиме вона їх сама. Два роки тому це сталося. Що там далі було, не знаю.

В Америці попросили як незалежного експерта протестувати людину під час влаштування на роботу в поліцію. Виявилося, що в чоловіка були сексуальні контакти з племінницями. Під кінець питаю, чи пробував із тваринами. Кажу, так по-панібратськи, що теж пробував, що це нормально. Й тут він зізнається, що полюбляє з собаками. Комісія, що спостерігала за склом, була в шоці. Він мав працювати у відділі з реабілітації підлітків-злочинців.

Сейчас вы читаете новость «"Брехуни часто кашляють" - про що можна дізнатись на детекторі брехні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть