Ексклюзивы
суббота, 16 ноября 2019 17:05
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Сімейні цінності

"Він сказав: погоджуйся на те, що даю, або залишишся із тисячею гривень аліментів. Не пожалію грошей – найму найдорожчого адвоката", – плаче у слухавку Юлія. Вона розлучається, чоловік лишає їм із 3-річним сином житло, але відмовляється платити аліменти, які вона просить.

На колишній роботі в юридичній компанії щоп'ятниці проводили безкоштовні консультації. Сімейний адвокат давав поради жінкам щодо розлучення, поділу майна й аліментів. Найчастіше чоловіки намагалися зменшити суму виплат. Подружжя не могли поділити спільний бізнес, житло. Складно вирішити, з ким лишаться діти.

Заспокоюю Юлю – юристи їй підкажуть, що робити. Вона зовсім не має грошей – не працює, бо в садок син ще не ходить, комунальні послуги оплачує.

– Розпродую свій і дитячий одяг, книжки, якісь цінні речі, – скаржиться. – А колишній офіційно з роботи звільнився – щоб не бути оформленим. Так сума аліментів буде мінімальна. Насправді має велику зарплату. Не знаю, за що нас карає.

За тиждень у подружжя суд. Юлія приносить докази – платіжки, довідку з дитсадка, що в закладі немає місць, чеки з аптеки за ліки для малого, з магазину дитячого одягу. Каже судді, що не виживе на тисячу гривень, які їй пропонує чоловік.

– Колишній погодився на суму в чотири рази більшу, – розповідає після засідання. – Потім дізналася, що таку умову поставив чоловікові партнер по бізнесу. Був шокований, коли дізнався причину його офіційного звільнення. Сам виріс у неповній сім'ї. Сказав: або забезпечуєш колишню дружину й сина, або звільню по-справжньому. Мій вибрав сімейні цінності

Сейчас вы читаете новость «Сімейні цінності». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть