Ексклюзивы
суббота, 11 ноября 2017 09:05
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Провінційні шахраї

"Бажаєте жити і працювати в США? Результат гарантуємо" – за місяць на електронну скриньку приходить уже четвертий лист. "Перевірена тисячами українців фірма" пропонує допомогу в заповненні анкети на лотерею Green Card. Раз на рік усі охочі можуть спробувати виграти право на легальне проживання і працевлаштування в Штатах.

– У нас є гарантія виграшу, ми використовуємо перевірені схеми, – вже телефонують із цієї компанії. – Оплата тільки після виграшу, можливе відтермінування. Знайдете в США роботу, отримаєте зарплату й оплатите наші послуги.

– А якщо не заплачу? Де ви мене в Америці шукатимете? – питаю.

– У нас скрізь свої люди.

Ця схема мені відома. Торік за нею знайомий виграв "зелену карту". На участь у лотереї зареєструвався кілька років тому, а фірма кожного нового розіграшу поновлювала його дані. Коли виграв – першими дізналися в компанії. За послуги просили $4 тис. Згодилися почекати, доки заробить їх у США. І повідомили секретний код, який надходить переможцям.

Знайомий кілька місяців живе і працює в Нью-Йорку. Гроші посередникам не віддав. Змінив електронну пошту, номер телефону.

– Вони думали, що дуже мудрі махінатори. А насправді звичайнісінькі провінційні шахраї, – сміється.

Нещодавно пише, що таки вирішив розрахуватися з фірмою.

– Начальник заводу, де працюю, дізнався про мій борг. Він – американець, і для нього неприйнятна така ситуація, – каже. – Порадив заплатити, бо матиму проблеми. Шукаю гроші.

Сейчас вы читаете новость «Провінційні шахраї». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть