Ексклюзивы
воскресенье, 03 мая 2020 17:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Буде наука

"Троє працівників звільнилися. Решта тримаються. Підтримуємо сімейних і з найменшими зарплатами. Що далі – страшно думати", – пише в соцмережі львівський ресторатор.

Не знаємо, як за квітень розрахуватися з персоналом, коментують колеги. Одиниці змогли переналаштувати бізнес на доставку їжі. Навіть після карантину клієнтів буде мало, кажуть.

Збитків зазнають і готелі, салони краси, приватні клініки. Простоює триповерховий стоматологічний центр, що відкрився в березні. Власник збирався працювати з віпклієнтами. У Львові процвітав медичний туризм. Сюди масово їхали лікувати зуби іноземці, бо в їхніх країнах – це в кілька разів дорожче.

– Тепер на іноземців немає надії, – говорить головний лікар. – Переорієнтовуватимемося на містян. Шкода, бо кожен дантист щонайменше дві мови знає.

– Буде їм усім наука, – каже знайомий Андрій. – Ці ресторатори й бізнесмени робили ставку на туристів. Від ідеї закладу і до цін – усе було орієнтовано на них. Тепер виживуть заклади, куди ходили місцеві. І салони, що трималися за постійних клієнтів.

Увечері отримую на телефон повідомлення з ресторану, де з чоловіком щороку замовляли столик на річницю весілля: "Вітаємо! Сподіваємося, що відсвяткуєте не менш яскраво і смачно, ніж із нами. Чекаємо на зустріч після карантину". Андрій правий – такі виживуть

Сейчас вы читаете новость «Буде наука». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть