Ексклюзивы
понедельник, 12 декабря 2011 10:54
Олег Зарубінський
Олег Зарубінський
Народний депутат від "Боку Литвина", голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

В українській політиці прогнозувати - прямий шлях до психлікарні або буцегарні

Озвучу кілька власних позицій з приводу актуальних політичних питань в Україні.

Позиція перша. На минулому тижні у Верховній Раді постійно відбувались конфлікти, які втілювались у блокуванні трибуни та президії парламенту.

На моє переконання, такі дії моїх колег-депутатів не є оптимальним методом парламентської роботи. Незалежно від того, хто при владі, хто в опозиції, я ніколи не вважав, що блокування приносить користь тій чи іншій стороні. А тому хто б не захоплював трибуну ВР - Партія регіонів чи БЮТ - я їх не підтримую.

Упевнений, існують інші шляхи парламентської роботи, і вони мають бути інтелектуальними, а не фізичними.

Позиція друга. Мене запитують, чи допоможе вирішити питання Юлії Тимошенко розгляд її апеляції у суді. Відразу зазначу, що на кавовій гущі я не гадаю. Вважаю, що лише певні особи можуть бути оракулами. Більше того, той, хто такі речі прогнозує, закінчує або у психіатричній лікарні, або у буцегарні, як, наприклад, відомий "доктор Пі".

В історії людства взагалі було всього декілька справжніх оракулів, наприклад, Нострадамус. Але і його у нас перебріхують увесь час. Особливо під час передвиборчої кампанії.

Третя позиція. Зараз активно оприлюднюють результати так званих соціологічних досліджень із рейтингами партій, пророкують, чи пройде та чи інша політсила до наступної Ради. Насамперед мені хочеться запитати: коли у нас вибори - у найближчий понеділок чи вівторок? Як можна вірити цим дослідженням, коли до виборчих перегонів у нас ще більше, ніж десять місяців??

Я дуже добре пам'ятаю громадські опитування 2007 року. Майже усі вони тоді казали, що Народна партія у складі Блока Литвина не потрапить до Верховної Ради, а ми пройшли і достатньо ефективно там працюємо сьогодні.

Не секрет, що критерієм істини є практика. А практика показує, що соціологічні дослідження, навіть якщо їхні промоутери намагаються бути об'єктивними, не можуть передбачати ситуацію, яка буде через рік.

Четверта позиція. Інформація про об'єднання Народної партії з Партією регіонів - це не чутки. Тут треба дещо уточнити ситуацію. Ми знаходимось зараз на етапі переговорного процесу з ПР щодо поєднання наших зусиль на наступних виборах народних депутатів, і ми цього не приховуємо. А яким буде формат цього співробітництва, я думаю, остаточно стане відомо у наступному році.

Наразі нами розглядаються різні проблеми можливої співпраці під час виборчих перегонів. Адже коли триває переговорний процес, зрозуміло, він не може стосуватись лише окремого округу № 1 чи округу № 25... Між нашими партіями проходить комплексна аналітична дискусія.

Сейчас вы читаете новость «В українській політиці прогнозувати - прямий шлях до психлікарні або буцегарні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть