Ексклюзивы
воскресенье, 06 ноября 2011 16:40
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Власники "Арсенала" мали б розмістити свою команду не в Києві

"Маю бажання купити будинок, але не маю можливості. Маю можливість купити козу, але не маю бажання". Так казав персонаж класичного кінофільму і зичив, щоб наші бажання частіше збігалися із нашими можливостями. Приблизно те ж можуть сказати вболівальники низки українських футбольних команд.

Минулого тижня стадіон у Чернівцях, де на футбольні матчі регулярно ходять тисячі людей, був практично заповнений. Місцева "Буковина" приймала в кубковому матчі київський "Арсенал". У господарів було майже 20 тисяч палких уболівальників, але чернівчани не мали футболістів, здатних грати на високому рівні. У гостей таких футболістів було скільки завгодно, тому вони, власне, і виграли. А ось 20 тисяч уболівальників у київської команди немає.

Якби футбол у нашій країні був справжнім бізнесом, власники "Арсенала" мали б розмістити свою команду в тих же Чернівцях, чи в якомусь іншому місті із 200 тисячами жителів. Там стадіон гарантовано і цілком добровільно заповнювали б люди без залучення спеціальних структур, приносячи в касу клубу додаткові гроші.

Зрозуміло, що тих грошей не вистачило б на зарплату навіть одного футболіста того ж київського "Арсенала". Але це все одно був би справжній футбол, де команди відчувають підтримку заповнених трибун і завдяки цьому грають набагато краще.

Чи є в нас можливість мати такий футбол у десятках великих за європейськими мірками міст? Безперечно. Але в тих, хто витрачає гроші на футбол, немає бажання утримувати там команди. Зате є бажання фінансувати команди там, де зібрати на футбольний матч не те що десятки тисяч, а бодай кілька тисяч глядачів із тих чи інших причин неможливо.

Чи є сенс проголошувати тост за те, щоб бажання футбольних уболівальників збіглися із можливостями футбольних інвесторів? Чи потрібно зайвий раз нагадувати те, про що має твердити здоровий глузд? Навряд. Тому що там, де футбол розвивають відповідно до згаданого здорового глузду, стадіони заповнені. На жаль, футбольних клубів, де бажання збігаються із можливостями, ми маємо вдесятеро менше, ніж могли б мати. На щастя, ті ж Чернівці, а також інші міста України, де немає футбольних команд високого рівня або немає ніяких клубів узагалі, готові підтримати по-справжньому сильну футбольну команду. Якщо хтось таки додумається там її створити.

Сейчас вы читаете новость «Власники "Арсенала" мали б розмістити свою команду не в Києві». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть