Ексклюзивы
пятница, 06 июля 2012 13:46
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

В Україні слід навчитись їздити у футбольні тури за прийнятними цінами

Півфінальний матч Євро-2012 між Італією та Німеччиною я дивився в Іспанії. За 15 хв. по закінченню трансляції цього поєдинку на місцевому телеканалі вже крутили рекламу поїздки до Києва на фінальну гру між Іспанією та Італією. Тур можна було замовити хоч зараз, і коштував він понад 900 євро.

Я точно не знаю, чи дорого це для пересічного іспанця. Напевно, дорого, адже вся світова преса, крім іспанської, щодня нагадує: в країні криза. Мені не відомо, скільки іспанців скористалися запропонованою можливістю полетіти до Києва на фінальний матч Євро-2012, аби вболівати за свою національну команду. Бачив лише, що у Києві ввечері 1 липня їх було дуже багато. Зауважити хочу інше.

Чи можлива була б така ситуація у нас? Щоб у разі успіху української футбольної команди наші туристичні фірми могли вже за кілька хвилин запропонувати поїхати на її наступний матч у будь-яку частину Європи або навіть світу? Чи готові ми скористатися подібною пропозицією і злітати на день подивитися футбол за кілька тисяч кілометрів?

Практика відвідування українськими вболівальниками футбольних матчів за кордоном свідчить, що до іспанців нам далеко. І річ не в отриманні візи для поїздки. Це можна вирішити. Питання в ціні. Вітчизняні туристичні фірми, які різного часу займалися подібними проектами, правили за свої послуги стільки, що навіть небідні люди чухали потилицю.

Бо хто вміє заробляти, вміє й витрачати. Порівняти наші та зарубіжні ціни на певні товари й послуги сьогодні можна за кілька хвилин. Аби відмовитися від вочевидь здирницької пропозиції. На фіналі Кубка світу 2006 року доводилося спілкуватися із українцями, що приїхали на турнір самі, витративши на це менше половини суми, яку просили за таку ж поїздку її вітчизняні організатори.

Можливо, досвід Євро-2012, на якому іноземні вболівальники витрачали в Україні чи не менше грошей, ніж українські, примусить нарешті наших бізнесменів від туризму організовувати більш-менш доступні поїздки на футбол та інші спортивні змагання? Можливо, вони зрозуміють, що в перспективі вигідніше обслужити тисячу звичайних туристів-фанів, аніж десяток уболівальників-багатіїв?

Аби навчитися цього в тих-таки іспанців, ми маємо досить часу. До фінального матчу Кубка світу 2014-го в Бразилії, де теоретично може зіграти збірна України, ще два роки. Хотілося б, аби за цей час жити багатше у нас почали не лише футболісти.

Сейчас вы читаете новость «В Україні слід навчитись їздити у футбольні тури за прийнятними цінами». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть