Ексклюзивы
суббота, 23 июля 2011 14:45
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Клуби витрачають мільйони на гравців, а поле підготувати неспроможні

Три із 16 футбольних команд України не змогли розпочати новий чемпіонат на власних стадіонах. Це через неготовність газонів на головних аренах Луганська, Дніпропетровська та Харкова. Двох теплих місяців — травня і червня — не вистачило Дніпропетровську, а в Луганську та Харкові футбольні поля готують із квітня, тобто четвертий місяць.

У кожному випадку причина своя. У Луганську немає потрібного дренажу, і до певного часу не було коштів на його облаштування. У Дніпропетровську та Харкові, де спорудили сучасні футбольні арени, газонам бракує сонця. Його затуляє навіс над трибунами для глядачів.

Вважаймо за риторичні запитання щодо професіоналізму футбольних клубів, де витрачають мільйони на трансфери гравців і неспроможні як слід підготувати поля. Тому що є важливіші речі.

На Олімпійському стадіоні у Києві менше ніж за чотири місяці планують провести матч Україна–Німеччина. Про трав'яний газон на арені поки що навіть не йдеться. Невже трава, посіяна у Києві під керівництвом віце-прем'єра Бориса Колеснікова, ростиме восени швидше, ніж посіяна навесні під наглядом президентів футбольних клубів Луганська, Дніпропетровська та Харкова?

Якщо так, то чи не варто поділитися унікальним досвідом, аби не створювати незручностей любителям футболу згаданих міст? Чи, може, газон на Олімпійському буде "одноразовим" і після церемонії відкриття оновленого стадіону його замінять на інший? На той, на якому гратимуть учасники Євро-2012?

Це питання не таке вже й другорядне, як може здатися. П'ять років тому в Німеччині газони кількох стадіонів, що приймали фінальний турнір Кубка світу, витоптали за два тижні. Їх довелося наново облаштовувати під час турніру на вимогу футболістів і тренерів.

На Олімпійському стадіоні в Лондоні, який прийме Ігри-2012 за кілька тижнів після українсько-польського чемпіонату, трав'яний газон уже готовий. Хоча у футбол на цій арені не гратимуть.

Вірити у те, що на стадіоні в Києві буде якась не відома науці диво-трава, що ростиме восени та взимку, звичайно, ніхто не забороняє. Але краще її посіяти тепер.

Сейчас вы читаете новость «Клуби витрачають мільйони на гравців, а поле підготувати неспроможні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть