Ексклюзивы
четверг, 30 мая 2013 10:29
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Міліціонерів покарають під тиском журналістів

П'ятнадцятьох міліціонерів, які під час подій 18 травня  виявили нерішучість, притягнуть до кримінальної відповідальності. Про це повідомив заступник начальника слідчого управління ГУ МВС України в Києві Валерій Сімон в ефірі 5 каналу. Йдеться про тих міліціонерів, котрі споглядали за конфліктами у день мітингів і не втручалися. Зокрема, мова і про тих правоохоронців, які споглядали за побиттям журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя.

Міліціонери, які не зупинили конфлікт, порушили закон про міліцію. Згідно з ним, міліціонер не тільки на службі, але навіть під час відпустки, помітивши порушення закону, має втрутитися і покласти цьому край. Однак, правоохоронці часто-густо не роблять цього і навіть втручаються у конфлікт на боці однієї із сторін.

Я пам'ятаю таке ставлення ще з 10 жовтня 2008 року. Тоді під час висвітлення конфліктної ситуації навколо незаконної забудови на вулиці Первомайського в Києві постраждав фотокореспондент газети "Коммерсант" Олександр Течинський – йому охоронці однієї з фірм зламали руку. Зазнали травм ще два журналісти. Міліціонери стояли і не втручалися.

Я пам'ятаю лише один випадок, коли міліціонери були звільнені з роботи за невтручання у дії злочинців. Це сталося після того, як чи то 2008, чи то 2009 року кілька правоохоронців споглядали за гопниками, котрі побили групу телеканалу "Магнолія-TV". Але цей рідкісний випадок лише підтверджує правило.

На сьогодні міліція не тільки займає нейтральну позицію під час конфліктів, але навіть прикриває бритоголових пацанів у спортивному вбранні, які б'ють журналістів та інших громадян. Мало того, загони таких гопників під виглядом спортивних команд тренуються на міліцейських базах.

Мова про покарання міліціонерів-невтрученців зайшла після того, як журналісти підняли шум і провели ряд акцій біля Міністерства внутрішніх справ і Кабінету міністрів. Вони заявляють, що і далі не збираються зупинятися.

Оскільки до такої поведінки міліціонерів причетна влада, яка використовує їх для захисту себе від громадян власної країни, то лише тиск з боку суспільства змусить можновладців відступатися. Якщо громадяни і далі продовжуватимуть мовчати і дозволять не покарати міліціонерів і бандитів, то гопники разом з міліцією і далі битимуть громадян. До журналістів мають приєднатися всі.

Сейчас вы читаете новость «Міліціонерів покарають під тиском журналістів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть