Ексклюзивы
воскресенье, 17 декабря 2006 14:13

У Луцькому храмі мироточить ікона святого Луки

У Луцьку в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці почала мироточити ікона святого Луки, архієпископа Кримського і Таврійського. При житті Лука був знаним лікарем. Тому його образ має чудотворні властивості, вважають мешканці міста.

Диво мироточення ікони виявили ще у листопаді. Однак тримали у таємниці – хотіли переконатися, що це справді чудо. Миро почало виділятися з частинки труни, вмонтованої в ікону. У цій домовині кажуть і був похований святий Лука.

Мира з ікони виділяється небагато, але настоятель храма отець Миколай постійно його збирає і додає до освяченої оливи. Нею і помазують людей. Зараз до ікони святого Луки постійно приходять люди, які шукають зцілення.

Ікона мироточить не завжди. Служителі храму помітили - миро виділяється, коли люди підходять до образу, шукаючи допомоги. Дивуються і тому, що таке чудо відбулося не в намоленому старовинному храмі, а нашвидкоруч збитій з фанери капличці. Її разом із парафіянами за кілька днів звів отець Миколай.

Настоятель храму вважає, що миро вилікувало його 3-річного сина Іллю. Малюк впав з десятиметрової вишки – у нього був перелом черепа та пошкодження печінки. У важкому стані дитина потрапила до реанімації. Тоді отець Миколай взяв миро з ікони і помазав понівечені місця свого сина.

Наступного дня дитину відключили апаратуру. Лікарі прогнозували, що організм постраждалого хлопчика відновиться за 8 місяців. Проте, за словами батьків дитини, малюк став на ноги через 2 тижні, незабаром почав бігати. Декілька днів тому дитину огляну лікар і сказав, що хлопчик практично здоровий. Дитина вилікувалася за місяць, повідомляє "5 канал".



Сейчас вы читаете новость «У Луцькому храмі мироточить ікона святого Луки ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть