Ексклюзиви
неділя, 17 грудня 2006 14:13

У Луцькому храмі мироточить ікона святого Луки

У Луцьку в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці почала мироточити ікона святого Луки, архієпископа Кримського і Таврійського. При житті Лука був знаним лікарем. Тому його образ має чудотворні властивості, вважають мешканці міста.

Диво мироточення ікони виявили ще у листопаді. Однак тримали у таємниці – хотіли переконатися, що це справді чудо. Миро почало виділятися з частинки труни, вмонтованої в ікону. У цій домовині кажуть і був похований святий Лука.

Мира з ікони виділяється небагато, але настоятель храма отець Миколай постійно його збирає і додає до освяченої оливи. Нею і помазують людей. Зараз до ікони святого Луки постійно приходять люди, які шукають зцілення.

Ікона мироточить не завжди. Служителі храму помітили - миро виділяється, коли люди підходять до образу, шукаючи допомоги. Дивуються і тому, що таке чудо відбулося не в намоленому старовинному храмі, а нашвидкоруч збитій з фанери капличці. Її разом із парафіянами за кілька днів звів отець Миколай.

Настоятель храму вважає, що миро вилікувало його 3-річного сина Іллю. Малюк впав з десятиметрової вишки – у нього був перелом черепа та пошкодження печінки. У важкому стані дитина потрапила до реанімації. Тоді отець Миколай взяв миро з ікони і помазав понівечені місця свого сина.

Наступного дня дитину відключили апаратуру. Лікарі прогнозували, що організм постраждалого хлопчика відновиться за 8 місяців. Проте, за словами батьків дитини, малюк став на ноги через 2 тижні, незабаром почав бігати. Декілька днів тому дитину огляну лікар і сказав, що хлопчик практично здоровий. Дитина вилікувалася за місяць, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «У Луцькому храмі мироточить ікона святого Луки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути