Ексклюзивы
понедельник, 13 сентября 2010 11:35

У Києві покажуть архів німецького МДБ (ФОТО)

 

З 17 по 28 вересня в Українському домі відбудеться виставка матеріалів про методи і результати діяльності Державної служби безпеки колишньої НДР ("Штазі").

Відкриє виставку Федеральний уповноважений з питань документації Державної служби безпеки колишньої НДР пані Маріанне Біртлер спільно з Надзвичайним та Повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина доктором Ганс-Юрген Гаймзьотом та директором національного центру ділового і культурного співробітництва "Український дім" Оксаною Гриценко.

На виставці в Українському домі будуть представлені архівні матеріали Штазі, що супроводжуватимуться українським перекладом. Ці документи переконливо відображають діяльність Соціалістичної єдиної партії Німеччини і унаочнюють роль таємної поліції на прикладі комуністичних диктатур. Виставка розповість про історію створення та розростання Штазі, її союзників, а також представить документи, в яких йдеться про антигуманні методи роботи спецслужби, що конкретно демонструють як боролася Штазі зі своїми "ворогами", і які наслідки це мало для життя тих, хто від цього постраждав.

Недовіра, контроль і політичне гноблення визначали політику правлячої Соціалістичної партії Німеччини (СЕПН) щодо громадян НДР. Спосіб життя, що не відповідав доктрині партії, та політичні уявлення, які не відповідали нормам, вважалися антидержавними і переслідувалися. Центральною опорою політики СЕПН стало Міністерство державної безпеки (МДБ) – Штазі.

Мета виставки - показати механізми становлення диктатури і тиранії та застерегти суспільство від подібних явищ взагалі. Оприлюднення фактів діяльності структур, що унеможливлюють вільне існування громадян і чинять тиск на громадянські свободи, примушують замислитися над перевагами відкритого громадянського суспільства і його цінностей, збагнути роль демократії як такої, а також виробляють "стійкий імунітет" проти політичного гноблення, нових тоталітарних ідеологій та режиму політичного контролю.

Gazeta.ua

Сейчас вы читаете новость «У Києві покажуть архів німецького МДБ (ФОТО)». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть