Ексклюзивы
понедельник, 14 января 2008 15:22

Росія відмовила у візах співробітникам британських консульств в регіонах

МЗС Росії розглядає відновлення роботи відділень Британської ради в Санкт-Петербурзі і Єкатеринбургу як навмисну провокацію, направлену на нагнітання напруженості в російський-британських відносинах. Як мовиться в повідомленні російського МЗСу, про це було заявлено британському послові Ентоні Брентону, викликаному в понеділок в МЗС Росії.

"Російська сторона вимушена зробити ряд заходів адміністративної і правової дії відповідно до норм російського законодавства і світової практики", - наголошується в повідомленні. Зокрема, найближчим часом "будуть здійснені необхідні процедури" по стягуванню податкової заборгованості відділення Британської ради в Санкт-Петербурзі.

Крім того, відзначає МЗС, російська сторона не видаватиме візи новим співробітникам, що прямують на роботу в генконсульства в Санкт-Петербурзі і Єкатеринбургу для забезпечення діяльності Британської ради, і продовжувати акредитацію нинішнім.

У випадку, якщо діяльність ради в регіонах буде продовжена, МЗС Росії не виключає вживання заходів відносно офісу Британської ради в Москві, повідомляє "Газета.Ru".

Сейчас вы читаете новость «Росія відмовила у візах співробітникам британських консульств в регіонах». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть