Ексклюзивы
среда, 10 октября 2012 00:59

Кожен восьмий в світі страждає від хронічного голоду - ООН

Кожен восьмий в світі страждає від хронічного голоду - ООН
Фото: midgard-info.ru

Майже 870 млн чоловік (кожен восьмий в світі) страждають від хронічного голоду. 852 млн з них проживають у країнах, що розвиваються. Ще 16 млн голодуючих - жителі розвинених країн. Про це повідомляється в доповіді "Стан справ у зв'язку з відсутністю продовольчої безпеки у світі 2012", складеному спільно Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Міжнародним фондом сільськогосподарського розвитку (ІФАД) і Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП).

"У сучасному світі безпрецедентних технічних і економічних можливостей, ми вважаємо повністю неприйнятним той факт, що понад 100 млн дітей віком до п'яти років мають недостатню вагу і тому не в змозі повністю реалізувати свій людський і соціально-економічний потенціал, а також той факт, що хронічне недоїдання у дітей призводить до смерті понад 2,5 млн дітей щорічно", - йдеться у вступі до доповіді, підписаному главами ФАО, ІФАД і ЗПС.

Автори доповіді підкреслюють, що в світі є знання і засоби для того, щоб усунути всі прояви голоду і недоїдання. Вони вважають, що сьогодні необхідний так званий "двоєдиний підхід", заснований на підтримці загального економічного зростання, включаючи сільське господарство, і впровадженні систем соціального захисту для найбільш вразливих верств населення.

У доповіді говориться, що крім того, що 870 млн чоловік голодують, населення світу все більшою мірою стикається з проблемами неправильного харчування, хронічного недоїдання і дефіцитом поживних мікроелементів. Це призводить до ожиріння, надмірній вазі і пов'язаним з ними неінфекційних захворювань, від яких страждають більше 1,4 млрд осіб у всьому світі.

Сейчас вы читаете новость «Кожен восьмий в світі страждає від хронічного голоду - ООН». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть