Ексклюзивы
суббота, 03 августа 2013 09:45
Леонід Єзерський
Леонід Єзерський
Леонід Єзерський

Два роки життя

У вагоні метро бачу листівку: "Вимагаємо закрити справу". Мова про Павліченків, бо зображений той самий хлопець, як і на подібних – "Волю Павліченкам".

Апеляційний суд переглядає вирок 47-річному Дмитрові та його сину 20-річ­ному Сергієві, винесений у ­жовтні торік. За вбивство судді старшому дали довічне, ­молодшому – 13 років. За ґратами вони понад два роки.

Згадую події, які сталися в моєму житті за цей час. Розійшовся з дівчиною, з якою зустрічався п'ять із половиною років. Чотири рази міняв помешкання, жив із 10 людьми. Два з половиною місяці вчився в театральній студії, понад рік – грати на саксофоні. Чотири рази побував на морі. Зробив закордонний паспорт. Зараз готуюся з друзями до серфінгу на Шрі-Ланці. Подивився всі футбольні матчі збірної України на Євро-2012. Більше 20 разів провідував маму в іншій області. Помирився з другом, з яким кілька років не спілкувався. Спробував роуп-джампінг – стрибнув двічі. ­Потоваришував із собою. ­Потримав на руках племінника від рідної сестри, побував на весіллі двоюрідного брата. Помирив посварену незнайому пару.

Близько сотні людей купаються в басейні

Виходжу з вагона. На мене чекає 8-годинний відпочинок у заміському клубі. Близько сотні людей купаються в басейні, грають у настільний теніс, їдять шашлики, смажені овочі. Усім весело, хтось розкидається цьомками. Дорогою додому знову перед очима та листівка.

Коли винесли вирок Павліченкам, у понад 20 містах України і близького зарубіжжя на стадіонах почали з'являтися плакати на їхню підтримку. На акції приходили до п'яти тисяч людей.

Незабаром апеляційний суд ухвалить рішення. Ото якби виправдувальне. І як тоді повернути два роки, проведені в клітці? Проте присуд навряд чи буде на користь Павліченків. Міліціонери запевняють: докази переконливі, зізнання погрозами не вибивали. Можливо, так і варто думати. Принаймні тому 1 відсотку, який іще не втратив віру в українську міліцію.

Сейчас вы читаете новость «Два роки життя». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть