Ексклюзивы
среда, 20 июня 2012 17:18
Иван Гецко
Иван Гецко
Нападающий, автор первого мяча в истории сборной Украины

Україна заслуговувала грати у чвертьфіналі Євро

Виступ збірної України на Євро-2012 оцінюю, як позитивний. Ми побачили непогану команду, особливо у першому матчі турніру проти Швеції. Нам не пощастило із суперниками. Команда потрапила у сильну та серйозну групу. Її навіть можна назвати "групою смерті". Інші слова тут не підходять. Всі розуміли, що нам буде дуже важко вийти з неї у чвертьфінал Євро. Команда намагалась робити все можливе. Якби було трохи більше везіння і зарахували б гол Марко Девіча у матчі з Англією, то ми могли б пройти далі.

Якби рахунок став нічийним, характер гри помінявся б. Англійці могли закритися на своїй половині поля, а збірна України провела б 20 хвилин, які залишилися до кінця матчу, в атаках. Я навіть у цьому не сумніваюсь. А там, гольовий момент, везіння і ми проходимо далі.

По тій грі, яку показала збірна України, команда цілком заслуговувала вийти у чвертьфінал. Не соромно фінішувати на третьому місці у такій групі. Тут навіть нема про що сперечатися. Завдяки Євро збірна України серйозно про себе заявила. Тепер потрібно думати про відбір на ЧС-2014.

Найкращим матчем збірної на турнірі я б назвав гру проти Швеції. Інші варіанти не варто розглядати. Олег Блохін виставив бойовий склад, футболісти показали видовищний футбол. Ми побачили, як команда змогла переламати хід гри, знайти у собі сили, щоб добитися позитивного результату.

Андрій Шевченко був одним з найкращих на полі. Позначився досвід та майстерність капітана. Нападник забив два чудових м'яча, причому головою. Шева виклався повністю і довів, мабуть, не тільки Україні, але й і всій Європі, що його зарано списали. Ім'я Шевченка було у всіх на вустах. Можливо, футболісту не вистачило фізичних кондицій на весь груповий етап. Також у матчі з французами він отримав мікротравму. Це все вплинуло на його гру.

Після Євро кожен наш збірник зробить правильні висновки для себе. Допущені на турнірі помилки потрібно виправити і не повторювати у відборі на ЧС-2014. Це був великий урок. Особливо для футболістів, які зіграли на збірну України по 3, 4, 5 чи 6 матчів і потрапили на Євро. Для них це великий плюс, досвід, впевненість та майстерність.

Кожен футболіст взяв на Євро щось для себе. Тепер у них зміниться ставлення до футболу та до країни. В особі Євгена Коноплянки ми побачили перспективну зірку. Тепер гравець має показати той футбол, який всі від нього очікують.

Кар'єру у збірній завершили Воронін та Шевченко. Їх є кому замінити. Це Євген Селезньов, Артем Мілевський, Андрій Ярмоленко, той же Коноплянка. У нас є багато футболістів, які вже мають от-от вистрілити. Кожного дня ми чекаємо, що вони перетворяться з перспективних гравців у майстрів своєї справи і гратимуть на тому рівні на якому виступав Андрій Шевченко у свої кращі часи. Хотілося б, щоб це сталося швидше.

Відбір на ЧС-2014 якраз припаде на розквіт їх сил. Від них залежатиме доля збірної. Вони мають розуміти, що дороги назад для них не буде. З них вже будуть питати за результат.

Нашим молодим футболістам потрібно переходити у серйозні європейські клуби. Бажано, щоб ці команди відповідали світовому стандарту. Там вони почерпнуть чимало нових знань про футбол, підготовку, отримають новий досвід. З цим багажем вони повернуться у збірну України і поділяться ним з молодшими гравцями.

Сейчас вы читаете новость «Україна заслуговувала грати у чвертьфіналі Євро». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть