Ексклюзивы
вторник, 24 мая 2011 09:36
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва

Американці продають надію у пляшечках

— Ми отримали дещо новеньке, — змовницьки каже мій інструктор із йоги Деніз, щойно я переступаю поріг студії. У маленькій вітрині, де зазвичай лежали майки, шорти і килимки для йоги, вишикувалася батарея пластикових пляшечок. — Це спеціальні добавки, щоб мати гарний вигляд.

Американці приймають пігулки, аби почистити судини від холестерину, розслабитися під час перельотів, покращити пам'ять, забути страшні переживання й відновити сексуальний потяг. Зрештою, щоби міцно заснути.

З їжею та напоями, які підтримують зовнішню красу, таблетки — частина індустрії "краси зсередини". Останніми роками вона швидко розвивається. Світовий ринок продуктів становив $6,3 млрд 2009-го, а торік додав собі ще півмільярда.

"Краса зсередини", за допомогою таблетки — це так само приваблює, як напис Just do it! — "Зроби це, і все!". Проковтнула пігулку — і красуня. Кажуть, супервітаміни вживає американська поп-зірка Леді Ґаґа і завдяки їм виглядає так непогано.

Досягнення фармакологічної галузі продають у крамницях, салонах краси, кабінетах дерматологів. Апетитні "вітаміни краси" у вигляді барвистих ведмедиків Ґаммі обіцяють протидіяти вільним радикалам і покращити колір шкіри, зменшити кількість зморшок та захистити від сонця. Упаковки за $39 вистачає на місяць. Якщо вони з'явилися навіть у студіях йоги, отже, відкривати чакри вже недостатньо, аби мати гарний вигляд.

— Іронія в тому, що вітаміни й дієтичні добавки найчастіше купують люди, які добре харчуються, регулярно займаються спортом, п'ють багато води і мастяться сонцезахисним кремом, — коментує знайома дієтолог Маріанна. — Важко демонструвати гарне здоров'я людям, котрі є здорові. Й складно помітити дерматологічні зміни на краще в тих, хто добре дбає про шкіру.

Як це по-американському — розлити надію в пляшечки. І ще більше по-американському — продавати їх.

Сейчас вы читаете новость «Американці продають надію у пляшечках». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть