Ексклюзивы
суббота, 10 декабря 2011 10:33
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва

Чи потрібні підліткам мереживні трусики-стрінги та бюстгальтери пуш-ап?

Юрба покупців в універмазі "Мейсіз" в Нью-Йорку вивела мене до секції підліткової білизни. І тут звернула увагу на бюстгальтери моделі "пуш-ап". Їхній дизайн створює ілюзію глибокого декольте. Нічого не маю проти гарної білизни, але чи ви купили б такий бюстгальтер своїй неповнолітній доньці?

Кілька тижнів тому журнал "Воґ" надрукував фото моделі Тілейн Ліни-Рози Блондо. Лялькової зовнішності дівчинка з професійним макіяжем, у золотистій сукні, босоніжках-стілетто мала примголомшливо сексуальний вигляд. Але зверніть увагу — їй лише 10 років. В американських ЗМІ одразу почалася запекла суперечка — чи виправдано експлуатувати дитячу привабливість для суто дорослої теми.

 

Найбільші американські універмаги пропонують дівчатам-підліткам величезний асортимент мікроскопічних мереживних трусиків-стрінгів. Один відомий магазин підліткового одягу нещодавно випустив лінію "пуш-ап" бюстгальтерів, що "додають два розміри". Чи 13-річна дівчинка справді потребує бюстгальтер з такими "додатками"?

Варто зауважити, що рівень підліткової вагітності у Сполучених Штатах — найвищий серед розвинених країн. Кожна десята вагітність припадає на дівчат віком від 15 до 19 років. Тобто щорічно вагітніють близько 750 тисяч підлітків. Цей показник вдвічі вищий, ніж у Великій Британії чи Канаді, та у вісім разів більший, ніж в Японії чи Голландії. Американський Центр з контролю та профілактики захворювань стурбовано повідомив 2007 року, що рівень вагітності підлітків почав збільшуватися на 3 відсотки щороку. І це на тлі того, що США підтримують розвиток позитивного іміджу та самооцінки в дівчаток на основі кар'єрних та освітніх досягнень.

Підліткам притаманно протестувати і вдягатися провокаційно. Однак значну роль у формуванні смаків грає маркетинг. Так, на площі Таймс Сквер є величезні постери з фотографіями дуже юних моделей. Вони рекламують лінію білизни, що недавно вважали суто "дорослою". Інша відома фірма випускає "трикутну майку-бікіні" для дівчаток від 7 років.

Америко, ти надсилаєш дівчаткам змішані повідомлення. З одного боку, говориш, що треба мати позитивний імідж і любити себе такою, як є. З другого, рекомендуєш їм "бойфренд пуш-ап бюстгальтер" і журнали зі статтями "176 способів бути популярною серед хлопців".

Сейчас вы читаете новость «Чи потрібні підліткам мереживні трусики-стрінги та бюстгальтери пуш-ап?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

11

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть