Ексклюзивы
понедельник, 21 июня 2021 17:00
Сергей Дзех
Сергей Дзех
Журналист, редактор

Надія на Bellingcat

– Упевнився, що зробив правильний вибір, коли проголосував за Зеленського. Оце єдина радість від плівок, – каже Сергій.

Продивився чотири серії розслідування журналістів Bihus.info. Розповідали про роль кума Путіна Віктора Медведчука в українській політиці за часів президентства Петра Порошенка. Виклали записи нібито його телефонних дзвінків до російських урядовців і помічників глави Кремля. Домовлявся про закупівлю електрики та знижку на газ для України на умовах Москви. Із терористами ДНР і ЛНР дружньо обговорював закупівлю вугілля та обміни полоненими. Сміявся, коли зривалися. Деякі затягував. У багатьох розмовах повторював, що це рішення "головного", натякаючи на п'ятого президента.

– Виходить, що Порошенко вів подвійну гру. З одного боку казав, що Медведчук ніякої ролі не відіграє. А з іншого, з його допомогою вів підпільні переговори з Москвою, – додає Сергій. – Я ніколи не вважав Петра Олексійовича святим. Але, якщо ці плівки правдиві, то він перейшов межу.

У партії "Європейська солідарність" записи назвали скомпільованими. Це атака на головного опозиційного політика України з боку Офісу президента, ­заявили.

– Не все так просто, – каже сусід Ігор. Підтримував Порошенка у другому турі. Ходив на мітинги, де президенту дякували за роботу. – Плівки мутні. Голосу глави держави на них немає. Ймовірно, Зеленський хоче нахабно й остаточно усунути конкурента. Але в нас є одна надія.

– Яка? – питаю.

– Розслідування групи Bellingcat про зрадника в Офісі президента. Чекаємо фільм. Рейтинг Зе розлетиться на друзки.

Сейчас вы читаете новость «Надія на Bellingcat». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть