Ексклюзивы
воскресенье, 10 мая 2020 17:00
Сергей Дзех
Сергей Дзех
Журналист, редактор

Бізнес на пенсії

– Ума не приложу, как ребенка в школу устроить. Медицинские документы сделать нереально, – каже Максим. Переїхав у Київ із Кременчука на Полтавщині три роки тому. Працює будівельником. Донька 6-річна Марія восени йтиме у перший клас. Має пройти медогляд. Під час карантину в поліклініках його не проводять.

– І вакцинувати дитину мають за віком. Наша педіатр зітхає: "Зараз це нереально. Прийдете після зняття обмежень", – говорить Максим. – Але у школах досі чітко не кажуть, чи подовжать строки прийому документів. Заспокоюють, що все зсунуть. Але коли й на скільки – мовчать. Директорка зі школи поряд взагалі заявила: "Візьмемо тих, хто після карантину в перші дні документи принесе". А де мені їх узяти? Тиждень треба на підготовку. Ще з роботи маю вибити папірець, що працюю в Києві. З дружиною панікуємо. Думаємо вернутися додому. Там зі школою і довідками легше буде. Бо є прописка.

Прошу сусіда Владислава розпитати в матері, чи справді зараз неможливо дітям пройти медогляд. Вона понад 35 років працювала педіатром у поліклініці, куди Максим водить дитину. Нещодавно вийшла на пенсію.

– Даси знайомому мій телефон. І 400 гривень хай готує. Все вирішимо, – дзвонить наступного дня. – Мати домовиться про довідку і вакцинацію. Вже не одному помогла. Грошей трохи підзаробила. Карантин допоміг їй запустити бізнес на пенсії

Сейчас вы читаете новость «Бізнес на пенсії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть