Ексклюзивы
суббота, 25 марта 2017 09:05
Сергей Дзех
Сергей Дзех
Журналист, редактор

Армія допоможе

– Як не знайду потрібного лікаря, мені кінець. Загребуть в армію, – каже Юрій.

Йому подзвонили з військкомату й попросили пройти медкомісію і підтвердити діагноз – "виразка шлунка". Його Юрію встановили сім років тому після закінчення університету. Тоді звільнили від строкової служби. Хоча проблем зі здоров'ям не мав. Довідку купив в обласній лікарні за 800 гривень.

– Тепер таких цін немає. Тисячі три точно треба платити. Де брати гроші – не знаю. Пару років уже сиджу без постійної роботи, – закурює на п'ятому поверсі свого будинку Юрій. – Та й лікаря надійного ще спробуй знайти. Той, що давав довідку, вже на пенсії. А новим страшно пропонувати. Чув, деякі дзвонять у військкомат і стукають на тебе.

Раджу заспокоїтися. Пояснюю, у військкоматі формують другу й третю чергу резервістів, яких мобілізують лише в разі повномасштабної війни з Росією. Знайомий не вірить. Кидає недопалок і йде в квартиру.

– У мене є лікар, який би йому допоміг. І максимум би тисячу узяв, – каже Юрин сусід, з яким спускаюся ліфтом на перший поверх. – Але фіг йому допоможу. Бо Юра – рідкісний козел. Як нап'ється, усьому під'їзду життя не дає. Мрію, аби він зник хоч на кілька місяців. Надіюся, армія допоможе.

Сейчас вы читаете новость «Армія допоможе». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть