Щоб насолоджуватися свіжими й хрусткими огірками навіть у розпал зими, варто знати кілька простих секретів їхнього зберігання.
Завдяки правильним методам і умовам, ваші огірки залишаться свіжими аж до Нового року, зберігаючи свій неповторний смак та текстуру.
Розповімо, як правильно підготувати, упакувати та зберігати ці овочі, щоб вони радували вас своєю свіжістю цілий рік.
Цей метод досить старовинний, тому про нього вже встигли забути. Для нього потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Вам знадобиться приблизно півкілограма кропиви і кілограм звичайної крупної солі. Ця кількість актуальна для 10 кілограмів огірків.
Покрокова інструкція:
Перш за все, овочі потрібно вимити, висушити і видалити хвостики.
Кропиву бажано вимити і подрібнити.
Візьміть бочонок або велику каструлю з емальованою поверхнею. Викладіть на дно шар солі товщиною близько одного сантиметра.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Все дело в заправке: салат из огурцов, который мгновенно стал вирусным в сети
Далі викладайте шар огірків, потім знову сіль і шар кропиви. Продовжуйте чергувати шари, поки не закінчаться огірки.
Останній шар повинен бути з кропиви і солі. Накрийте все марлею, покладіть гніт і залиште ємність у холодному місці на 72 години.
Після цього злийте розсіл, перекладіть огірки в банки і залийте новим розсолом. Для приготування розсолу на 4 склянки води візьміть дві великі ложки солі.
Цей метод дозволить зберегти огірки свіжими та хрусткими до Нового року, тож ви зможете насолоджуватися їхнім смаком навіть у зимові свята.
Есть легкий рецепт огурцов по-польски, которыми можнотлакомиться уже через два часа. Хранятся в холодильнике до недели.
Пользователи сети подтвердили, что рецепт стоит внимания. Огурцы получаются очень вкусными.
Комментарии