Ексклюзивы
пятница, 12 апреля 2013 18:14
Брати Капранови
Брати Капранови
Письменники, видавці, громадські діячі

Глибоко кримінальна влада Харкова не розуміє, що вона не на "зоні"

У п'ятницю, 12 квітня, опозиція у Харкові провела мітинг в рамках всеукраїнської акції "Вставай, Україно!". Із самого ранку місто було паралізоване: місцева влада зняла з рейсів громадський транспорт та заблокувала ним центральну площу. В результаті центром міста протягом дня неможливо було проїхати. В опозиції також розповіли, що на площу Свободи "вигнали дітей грати у стрітбол". Врешті, незважаючи на судову заборону, опозиція мітинг таки провела. На ньому зібралося кілька тисяч осіб.

Будь-яка спроба не допустити мітинг опозиції — це ознака того, що влада боїться.

Однак, з іншої сторони, треба враховувати ще й те, яка влада у Харкові. Адже у Харкові влада напряму кримінальна. Там зараз керують люди глибоко судимі і глибоко "сидимі" з абсолютно кримінальною свідомістю. Тобто, власне, — криміналітет, бандюгани, які бояться і які від цього здатні на все при обороні. Ані рівень мислення, ані розуміння, що вони не на "зоні" і що вони не в прохідному дворі, на них не впливає. Тому вони і не розуміють, що тут просто дуже багато людей і що їхні такі заходи можуть бути просто небезпечним як для людей, так і, власне, для цієї влади. Розуміння на це у них не вистачає.

А взагалі такі речі просто називаються "пакостю". Тобто, це така дрібна капость, основна задача якої — це зачепити і принизити того, проти кого вони працюють. І їм все рівно, що постраждають від цього найбільше саме прості люди. Але в тім то й справа, що "поганка" - це "поганка". Вона не може бути "нехорошою" лише для когось. Вона має бути поганою для всіх: для власних виборців, для влади, та і для опозиції вона нічого хорошого не приносить.

Питання в тому, як до цього будуть ставитися прості громадяни. Хоча, все це залежить від кожної конкретної людини, від її поглядів. Тут ситуація була схожою на ту, яка була вчора у Миколаєві, куди приїжджав наш президент Янукович. Там, щоби народ не їхав до Миколаєва, розвели міст, який веде на Одесу. Його розвели і люди не могли в Миколаїв в'їхати і з Миколаєва виїхати. І можна тільки уявити, що вони говорили про тих, хто це зробив і для кого це було зроблено. Цензурно, думаю, передати це не можна. Тому, як на мене, так само цензурно не висловлювалися харків'яни і на адресу влади і тих, хто зупинив транспорт. Кому вони зробили гірше — це ще питання.

Та й не варто забувати, що Харків — місто не дурне, із залишками технічної інтелігенції. Тобто, там досить багато людей із вищою освітою, які звикли думати. Це по-перше.

По-друге, абсолютно очевидно, що не допустити мітингу опозиції можна було завдавши значно менше шкоди іншим громадянам, іншим жителям міста. Ну хочете ви задушити опозицію, то приведіть своїх хижаків, шакалів у шоломах, і вони будуть забезпечувати розчищення (міста від мітингувальників — ред.). Поставлять там, наприклад, пару камазів із піском, як у 2004, щоби розсікати натовп — і все. Всі ж прекрасно це знають і все це вже було. Ні, треба ж було, натомість, зупинити трамваї і завдати максимальної шкоди місту і інфраструктурі.

Але, за великим рахунком, керівникам Харкова сподобалося, напевно, як Київ зупинився через снігопад і вони вирішили повторити цей досвід, хизуючись перед центральною владою.

Сейчас вы читаете новость «Глибоко кримінальна влада Харкова не розуміє, що вона не на "зоні"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

26

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть