Ексклюзивы
вторник, 27 мая 2014 15:08
Андрей Золотарев
Андрей Золотарев
Политический эксперт

Тимошенко повернеться, якщо покине політичну імітацію

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко втратила значну частину свого електорату. У першому турі президентських виборів у 2010 році за неї проголосували 25% виборців. А на позачергових виборах 25 травня вона отримала усього близько 13% голосів.

- Юлії Тимошенко потрібно було дослухатися до порад її оточення, яке радило їй не брати участі у президентських виборах. Могла дочекатися осені і парламентської кампанії. Тоді вона могла б зірвати джек-пот. Для цього вона мала поставити себе вище перегонів за гетьманську булаву. Натомість вважала, що розвинена структура регіональних осередків партії "Батьківщина" і певний адмінресурс допоможуть їй наздогнати втрачене.

Тимошенко помилилася, коли зробила ставку на продовження революції - на ті речі, які у людей асоціюються з великими потрясіннями. Саме тому обрали Порошенка, який асоціюється із миром і спокоєм.

Тепер екс-прем'єр може втратити більшість депутатів, які перебіжать на бік переможця. Не виключена певна криза у партійному середовищі. Бо об'єднання із "Фронтом змін" не додало, а відмінусувало у "Батьківщини" певні сили. Тепер їм треба провести дуже серйозну роботу над помилками. Інакше той результат, який "Батьківщина" отримала на виборах у Київраду ("Батьківщина" посіла 5 місце, отримавши близько 4% голосів - ГПУ), може бути зафіксований на дострокових парламентських виборах.

Якби, після кількох років у в'язниці, Тимошенко продемонструвала, що вона - нова людина, їй було б простіше знайти спільну мову з людьми. Не потрібно робити імітаційні речі. Адже Тимошенко спочатку казала, що в неї не буде реклами, а за два тижні до виборів її менеджери шукали будь-який вільний білборд, щоб розмістити її. Обіцяла, що не буде інформаційних війн, а потім особисто "напала" на Порошенка. Такі речі в стратегії кампанії завжди ведуть до поразки. Ці речі і призвели до того, що результат виборів виштовхує Тимошенко за межі великої української політики. Хоч це й не остання кампанія, в якій Тимошенко взяла участь. Та результат її показує, що Тимошенко може по-тихеньку мігрувати у політичне минуле.

Щоб лишитися у політиці, Тимошенко має зрозуміти, що диктатор повинен піти з української політики. Наприклад, людей, які проголосували за Олега Ляшка, дістала політична імітація. Вони прагнуть якихось дій, - бачити у політиці натурпродукт, а не імітацію. Тому, якщо Порошенко задекларував "життя по-новому", то Тимошенко має постаратися і змусити його не консервувати систему під себе. Проконтролювати, щоб президент дійсно оновлював і модернізував країну.

Адже у Тимошенко, насправді, дуже високий особистісний потенціал. Хоч і кажуть, що у 50 років ходу не змінюють, але Тимошенко може це зробити. Двері можливостей для неї ще не зачинені.

Сейчас вы читаете новость «Тимошенко повернеться, якщо покине політичну імітацію». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть