пʼятниця, 29 листопада 2019 20:24

"У нас поки що немає президента" - експерт оцінив півроку Зеленського на посаді

"У нас поки що немає президента" - експерт оцінив півроку Зеленського на посаді
Олександр Кочетков: зараз ті, хто виходять на Майдани і готові захищати Україну зі зброєю, в опозиції до влади. Фото: Укрлайф

Зеленський іще не став президентом. Не навчився працювати з парламентом, Кабміном, суспільством, міжнародними партнерами та опонентами.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить політолог Олександр Кочетков.

"Хочеться вірити, що Зеленський зможе стати реальним президентом. Потенціал у нього є. Але він повільно розвивається. Не відчуває важливості самого статусу. Продовжує поводити себе як на конкурсі капітанів КВН. Перекидається шпильками з Юлією Тимошенко у соцмережі, потім відмовляеться. Це не рівень глави держави. Має бути над сутичкою, виступати арбітром, моральним авторитетом. Зеленський не розуміє, наскільки бридко виглядають внутрішні чвари в його команді. Важливо, щоб усвідомив: він не може протиставляти себе суспільству.

У більшості випадків президент спирається на активну, патріотичну частину. А зараз ті, хто виходять на Майдани і готові захищати Україну зі зброєю, в опозиції до влади. Глава держави знайти спільну мову з цими людьми. Йому потрібні партнери для втілення будь-якої стратегії", - пояснює Олександр Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо МВФ поставить ультиматум" - розповіли, чи посварить Зеленський з Коломойським

Надію вселяє те, що Зеленський ішов на посаду не заробляти, наголошує експерт.

"Не хоче продовження корупційної практики. Але поки що не знає, як керувати державною машиною. Якщо чогось не знаєш - запитай. Можеш не скористатись порадою, але вона розширить твоє бачення ситуації. Та Зеленський продовжує діяти як актор: імпровізація та експромт. Але у політиці треба усе прораховувати і мати чіткий план. Наприклад, хоче зустрітись з Путіним у нормандському форматі. А далі що? Чого очікуємо від переговорів, які наші сильні сторони?", - додає політолог.

Інтерв'ю з Олександром Кочетковим читайте у журналі "Країна" від 28 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"У нас поки що немає президента" - експерт оцінив півроку Зеленського на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути