середа, 13 листопада 2019 01:53

Кольченко розповів, як йому вручали російський паспорт на камеру

Кольченко розповів, як йому вручали російський паспорт на камеру
Олександр Кольченко був звільнений у рамках українсько-російського обміну полоненими. Фото: Слово і Діло

Звільненому українському політв'язню Олександру Кольченку декілька разів пропонували російський паспорт, але він відмовився.

"Мені пропонували його під час досудового слідства. Я, звичайно, відмовився. Потім ще в таборі. Викликали в спецчастину, куди приходить жінка, яка займається документальною кореспонденцією. Зазвичай туди викликають в обідній час, а мене викликали вранці. Я подумав: що ж такого термінового? Приходжу туди – там кілька співробітників. Один знімає на камеру. Інший каже: "Вітаємо, ось ваш російський паспорт". Я відповів, спасибі, звичайно, але у мене один вже є. Вони кажуть: "Буде два". Я відповів, що мені і одного якось досить. І написав пояснення, чому я відмовляюся від паспорта, вони зафіксували це", розповів Кольченко в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 35 полонених повернулися в Україну

У відмові від паспорту РФ Кольченко написав, що він є громадянином України, відповідно російський паспорт йому не потрібен.

Олександр Кольченко був звільнений у рамках обміну "35 на 35". В Україну, окрім Кольченка, прибули 34 українці, серед яких політв'язні Олег Сенцов, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

Зараз ви читаєте новину «Кольченко розповів, як йому вручали російський паспорт на камеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути