вівторок, 12 листопада 2019 11:24

Росія вже підготувала виборчі списки для Донбасу - Клімкін

Росія вже підготувала виборчі списки для Донбасу - Клімкін
"На жаль, деякі з наших європейських партнерів готові провести вибори за будь-яких умовах, просто провести вибори на цій території", - Павло Клімкін Фото:Телеканал ATR

На нормандській зустрічі Україну будуть підштовхувати до проведення швидких виборів на окупованому Донбасі.

Питання в сфері безпеки враховувати не будуть, каже екс-голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю Цензор.Нет.

"Стратегія Путіна полягає в роздуванні емоцій, поляризації суспільства, відсутності спільного порядку денного в Україні. І я вважаю, що Донбас буде використовуватися для того, щоб розкрутити ці емоції далі, щоб врешті-решт залишити під своїм і опосередкованим контролем окупований Донбас, щоб "продати"вибори. І, на жаль, деякі з наших європейських партнерів готові провести вибори за будь-яких умовах, просто провести вибори на цій території - без реального роззброєння, без того, щоб окупований Донбас був готовий до вибо рам. Я так розумію, Зеленського підштовхують до того, що "Слуга народу" матиме там непогані позиції. Я навіть не виключаю, що ФСБ там уже список кандидатів акуратно підготувала, в тому числі і для "Слуги народу", - заявив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пристайка підготували документ до саміту в "нормандському форматі"

Першим кроком для реінтеграції Донбасу має бути максимальне спрощення процедур перетину лінії розмежування через контрольні пункти в'їзду-виїзду.

Про це заявив радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо

Зараз ви читаєте новину «Росія вже підготувала виборчі списки для Донбасу - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути