Ексклюзиви
вівторок, 12 листопада 2019 07:56

У Пристайка підготували документ до саміту в "нормандському форматі"

У Пристайка підготували документ до саміту в "нормандському форматі"
Росія хоче конкретних домовленостей за підсумками зустрічі в нормандському форматі, тому українські дипломати підготували проект можливого резюме саміту. Фото - Главком

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів про пункти документу, який очікується схвалити на зустрічі лідерів країн "нормандського формату" (України, Росії, Франції і Німеччини).

Цей документ перераховує лише те, планується досягти під час розмови, заявив Пристайко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Зокрема, він назвав основні пункти цього документу. У першому пункті йдеться про те, що лідери зустрілися певного числа, але дата остаточно не визначена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії всього мало: Кремль не хоче зустрічатися у "нормандському форматі"

"Другий пункт: лідери відзначили прогрес в напрямку розведення, лідери відзначили прогрес в напрямку застосування "формули Штайнмаєра" і лідери пропонують своїм міністрам закордонних справ, або хто буде призначений, просуватися цим шляхом і продемонструвати прогрес на таких наступних напрямках. Це той документ, який в простій формі був обговорений. Нічого більшого ми не погоджували", - сказав Пристайко.

Він також нагадав, що 2 вересня 2019 року у Берліні на зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів країн "нормандського формату" обговорювалося лише дві умови для зустрічі лідерів - застосування "формули Штайнмаєра" і розведення сил в Станиці Луганській, Золотому і Петрівському. Ніякої третьої умови не обговорювали.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас повідомив, що наразі ведеться підготовка до саміту в "нормандському" форматі. Він також відмітив, що втілюються в життя домовленостей у рамках Мінського процесу і хоче використати цю динаміку для організації зустрічі чотирьох країн.

Зараз ви читаєте новину «У Пристайка підготували документ до саміту в "нормандському форматі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути