понеділок, 14 лютого 2011 11:14

Міліція вибиває свідчення з "тризубівця" електрошокером

Міліція вибиває свідчення з "тризубівця" електрошокером

20-річного Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО "Тризуб" Андрія Стемпіцького, у запорізькому СІЗО катують. Про це повідомила представниця організації "Жіноча січ" Тетяна Тарасенко з посиланням на адвоката Тарана Ленюк Мар'яну Дмитрівну, пише у своєму блозі Олена Білозерська.

За її словами, хлопця тяжко били, непритомного закидали в камеру, застосовували електрошок. Зараз у нього струс мозку, він періодично втрачає свідомість, і велика гуля на спині в області хребта.

Мордують його, за словами Тетяни, лише за те, що він син голови "Тризубу" - думають, що володіє якоюсь інформацією. Офіційно Пилипу Тарану інкримінують лише участь у спилянні голови Сталіна.

Також Тетяна Тарасенко повідомила, що була прокурорська перевірка, до Пилипа прийшов прокурор, запропонував підписати папірці, що ніхто його не бив і він не має скарг на умови утримання. Хлопець відповів, що не підпише. Тоді до нього в камеру зайшли троє і знову побили до втрати свідомості, але він нічого не підписав.

Рідні і друзі Пилипа Тарана мають намір писати скарги і домагатися призначення парламентської комісії для контролю за цією справою.

Раніше повідомлялося, що до іншого затриманого активіста ВО „Тризуб" Василя Лабайчука також застосовувалися тортури. Перед цим запорізькі правоохоронці морили його голодом.

Зараз ви читаєте новину «Міліція вибиває свідчення з "тризубівця" електрошокером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути