понеділок, 07 лютого 2011 16:05

Запорізький суд не відпустив "тризубівця"

Запорізький суд не відпустив "тризубівця"

Апеляційний суд Запорізької області в понеділок відхилив апеляцію адвоката на арешт запорізького студента-історика Едуарда Андрющенко, що проходить у справі пошкодження пам'ятника Сталіну.

За словами адвоката, заарештованого Сидора Кізіна, суд прийняв таке рішення, "тільки тому, що збираючи інформацію для наукової роботи він познайомився з представниками організації "Тризуб".

Захисник також зазначив, що в матеріалах справи немає інформації про участь Андрющенка в підриві пам'ятника.

"Суд не мав права його утримувати під вартою, оскільки в матеріалах кримінальної справи немає фактів його участі у пошкодженні пам'ятника Сталіну. Едуард не брав участі у цьому злочині. І верх цинізму була заява прокурора на суді, який повідомив суду, що досліджуючи історію, Едуард їздив до Києва спілкуватися з представниками громадських організацій. І це, на його думку, може свідчити про те що Едуард може зробити нової злочин. Це значить, сьогодні дослідження історії та спілкування з громадськими організаціями прокуратура розглядає як злочин ", - заявив агентству адвокат.

У той же час, суд вважає, що "перебуваючи на волі Андрющенко може перешкодити встановленню істини у справі".

"Слідство не встановлено весь коло осіб по даній справі, їх місцезнаходження, що дало підставу суду вважати, що, перебуваючи на волі, Андрющенко може перешкодити встановленню істини у справі. А також може знову вчинити злочин. За цих обставин підстав для скасування постанови суду першої інстанції не є ", - повідомив головуючий, суддя Гриценко.

Суд не взяв до уваги клопотання викладачів Запорізького національного університету, в якому навчається підсудний, про взяття Едуарда Андрющенко на поруки, оскільки цей студент подає великі надії і проявив себе як вчений у написанні ряду наукових робіт.

У свою чергу, мати Едуарда Андрющенко Ніна заявила, що буде оскаржувати дане рішення.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день у місцях позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Запорізький суд не відпустив "тризубівця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути