Ексклюзиви
середа, 02 лютого 2011 20:12

У "тризубівців" вибивають зізнання на дибі

У "тризубівців" вибивають зізнання на дибі

Затриманих у Запоріжжі "тризубівців" катують міліціонери.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів заступник голови центрального проводу ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери Андрій Тарасенко.

"Хлопців там б'ють. Окрім того, вішають за руки, зв'язані за спиною. Це називається диба. У такому стані вимагають зізнання. Це переповідають їх адвокати. Іноді є можливість подзвонити до камери. Точно катували Лабайчука та Онофрійчука".

Зі його слів можна зробити висновок, що місцева преса замовчує цю інформацію:

"Ми робили недавно прес-конференцію. Розповідали про це. Була преса, купа камер. Але ніде цього не показали. У Запоріжжі звертатися зі скаргами до начальників міліції майже марно. Відношення можна охарактеризувати так - бєспрєдєл. Ніхто нічого не хоче говорити ні нам, ні адвокатам. Адвокатів не допускають до затриманих. Їм просто неможливо пробитися. Адвокат приходить й говорить міліціонерам, що хоче захищати одного з хлопців. Але потрапити у СІЗО для підписання договору не може. Такого міліція взагалі не допускає! Підписує його з рідними. Без адвокатів проводять судові засідання. Максимум, що ми знаємо - лише прізвища слідчих від адвокатів", - додав він.

За словами Тарасенка, вчора члени "Тризубу" дізналися про затриманих побратимів Юрія Пономаренка та Віктора Давиденко - їх також тримають у запорізькому СІЗО. Вони не мають адвокатів та не отримують передачі.

У місцевій міліції відмовилися давати коментарі з приводу катування "тризубівців".

Зараз ви читаєте новину «У "тризубівців" вибивають зізнання на дибі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути