Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 11:43

Адвокат: "Тризубівця" морять голодом, щоб отримати потрібні свідчення"

Адвокат: "Тризубівця" морять голодом, щоб отримати потрібні свідчення"

Правоохоронні органи використовують психологічний тиск та тортури, щоб добитися від затриманих "тризубівців" потрібних свідчень.

Про це Gazeta.ua повідомив адвокат голови Тернопільського "Тризубу" Василя Лабайчука Віктор Ніказаков. 20 січня його допустили до підопічного.

"Його утримують не в ізоляторі, а в камері Залізничного райвідділу міліції. Такі камери передбаченні для затриманих за різні бешкети – тут людей тримають до 72 годин. Тут немає білизни, не можна користуватися предметами особистої гігієни – навіть зубну щітку не можна мати. Згідно законодавства мені мали забезпечити з підзахисним конфіденційне побачення – але відмовили, бо "немає умов". Ми говорили в присутності двох міліціонерів. На Василя наділи наручники – це вже приносить людині дискомфорт і страждання. Я вважаю, що підозрювані утримуються в таких умовах спеціально. Таким чином на них здійснюють тиск і хочуть добитися потрібних свідчень – зізнання в причетності до вибуху", — розповів Ніказаков.

За словами адвоката, його підопічного годують раз на два дні. В кращому випадку раз на день.

"Оскільки райвідділ не розрахований для довготермінового перебування затриманих, то і витрати на їхнє харчування обмежені. Раціон там простий – приносять або миску пісної лапші, або миску рідкого супу. Василь, який бачився під час слідчих дій з іншими „тризубівцями", казав, що в них ситуація така сама. Хлопці змарніли, дехто ледве тримається на ногах", — поскаржився адвокат.

Правозахисник надіслав звернення до генпрокурора України Віктора Пшонки та Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Ніні Карпачової з вимогою припинити протизаконні дії проти підзахисного.

Як відомо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

31 грудня  невідомі підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

10 січня всеукраїнська організація "Тризуб" заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат: "Тризубівця" морять голодом, щоб отримати потрібні свідчення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути