Ексклюзиви
субота, 22 січня 2011 15:38

Януковича просять очистити Україну від "комуністичних бовдурів"

Януковича просять очистити Україну від "комуністичних бовдурів"

Сьогодні львів'яни ставили підписи під листом президентові Віктору Януковичу. У ньому просять посприяти у ліквідації в Україні пам'ятників Сталіну, Леніну, Косіору й іншим комуністичним діячам.

Юрій Кожелюк із партії "Україна Соборна", один із ініціаторів акції, у розмові із кореспондентом Gazeta.ua зазначив:

"Де таке ще є, в якій державі? Де з цивілізованих країн ще носять квіти Сталіну і саджають до тюрми тих, хто намагається позбутися цього комуністичного ідола? Та ніде, крім нас, такого більше нема. У жодній державі колишнього Радянського Союзу не героїзують Сталіна, крім України. А в нас чогось ціла компанія розгортається із захисту пам'ятника катові українського народу. Ми вимагаємо очистити Україну від комуністичних бовдурів".

Підписи розпочали збирати просто на святі Дня соборності в центрі міста. За годину під зверненням розписалося понад тисячу людей. Загалом у Львові планують зібрати понад 100 тис. підписів. Далі листа передадуть у Тернопільську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Волинську й Закарпатську області.

Як відомо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

31 грудня  невідомі підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

10 січня всеукраїнська організація "Тризуб" заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Януковича просять очистити Україну від "комуністичних бовдурів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути