четвер, 03 лютого 2011 15:11

Тимошенко хоче віддати шельф Чорного моря "Нафтогазу"

Тимошенко хоче віддати шельф Чорного моря "Нафтогазу"

Фракція БЮТ найближчим часом внесе до ВР законопроект про заборону розробки шельфу Чорного моря компанією "Vanco Prykerchenska".

Про це сказала під час прес-конференції лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Ми підготували законопроект, в якому передбачається, що стратегічні родовища, подібні до шельфу Чорного моря розробляються лише компанією НАК "Нафтогаз Україна", - уточнила Тимошенко.

Відповідаючи на запитання про відсутність відповідної технології, екс-прем'єр зазначила, що будь-який банк без проблем виділить необхідний ресурс для такої діяльності "Нафтогазу".

"Кожен банк із задоволенням дасть кредит під цю діяльність, тому що вона є не просто прибутковою, а дуже прибутковою. Компанія здатна на ній заробити до 300% річних", - підрахувала опозиціонерка.

Водночас, говорячи про перспективи проходження вищезгаданого законопроекту через парламент, Тимошенко зазначила, що зробить для цього все можливе.

"У парламенті не депутати, не враховуючи реальної опозиції, а просто шматки м'яса. Тому я просто хочу роздати їм цю інформацію. Наші депутати стануть біля дверей сесійної зали та будуть кожному роздавати законопроект, щоб кожен депутат зрозумів свою відповідальність", - підкреслила лідер БЮТ.

"Ми плануємо на найближчій погоджувальній раді вимагати від спікера Володимира Литвина включити законопроект до порядку денного... Це буде тест для голови парламенту, який засвідчить, чи є він державним діячем чи продажним політиком", - резюмувала Тимошенко.

Угода між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) була підписана 19 жовтня 2007 року. Пізніше Vanco International передала всі права і зобов'язання за угодою Vanco Prykerchenska, що і стало основною причиною розірвання договору Кабміном.

Тимошенко, яка очолювала Кабмін на той час, обнародувала дані, за якими засновниками Vanco Prykerсhenska виявилися чотири двадцятирічні студентки. У команді Тимошенко були упевнені, що за ними стоять значніші гравці.

Після того, як власники Vanco зважилися розкрити інформацію про своїх партнерів, виявилось, що з українського боку партнером Vanco виступала компанія, об'єднуюча енергетичні активи Ріната Ахметова, - ДТЕК. Окрім Ахметова, фінансувати проект збиралися російський бізнесмен Євген Новіцький і компанія Integrum Technologies Ltd.

12 травня 2008 року прем'єр Юлія Тимошенко оголосила про відміну дозволу для "Vanco". Компанія оскаржила це рішення в Арбітражному суді Стокгольма. У березні суд приступив до розгляду суперечки.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче віддати шельф Чорного моря "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути