четвер, 08 липня 2010 09:20

Суд повернув Чорноморський шельф компанії Ахметова

Суд повернув Чорноморський шельф компанії Ахметова

Окружний адміністративний суд Києва визнав Vanco International законним переможцем конкурсу по Прикерченській ділянці.

Відповідне рішення суд ухвалив 25 червня, відмовивши компанії "Укрнафта" у задоволенні позову щодо визнання недійсним розпорядження Кабміну від 19 квітня 2006 року,

Позивачі обгрунтовували свої вимоги тим, що Vanco, передавши права на розробку Чорноморського шельфу компанії Vanco Prykerchenska, не збиралася там працювати.

За інформацією джерела Українських новин, суд також відмовився задовольнити позовні вимоги "Укрнафти", яка була учасником конкурсу, що стосуються визнання недійсною постанови уряду від 3 жовтня 2007 року.

Цим документом Кабмін схвалив угоду про розподіл продукції з Vanco International щодо Прикерченської ділянки.

Як відомо, розпорядженням уряду Vanco була визнана переможцем конкурсу з укладення угоди про розподіл продукції по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Договір про передачу прав і обов'язків від Vanco International до Vanco Prykerchenska був підписаний 5 жовтня 2007 року. Сам договір про розділ продукції був укладений 19 жовтня цього ж року.

Саме цей договір про передачу прав  Vanco Prykerchenska  став однією з причин розриву між Vanco Prykerchenska та тодішнім прем"єром Юлією Тимошенко, а також початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

У травні 2010 року перший віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що Україна розраховує відновити співпрацю з американською компанією Vanco.

Як відомо серед акціонерів Vanco Prykerchenska є компанії, близькі до Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Суд повернув Чорноморський шельф компанії Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути