Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2011 14:01

До Єгипту полетіли ще три літаки з туристами, а МЗС евакуювало 127 осіб

До Єгипту полетіли ще три літаки з туристами, а МЗС евакуювало 127 осіб

Сьогодні вранці, 1 лютого, незважаючи на рекомендації Міністерства закордонних справ, в охоплений безладами Єгипет з аеропорту Бориспіль вилетіло три рейси з українськими туристами.

Зокрема, в Хургаду вилетіло два рейси. Крім того, ще один літак вирушив у Табу.

Завтра, 2 лютого, з Борисполя запланований виліт ще трьох літаків в Хургаду, а також одного літака в Шарм-ель-Шейх.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту. Зокрема, МЗС просить утриматися від поїздок до Каїра, Олександрії і Суеца, а також на курорти країни до стабілізації ситуації в цій країні.

Тим не менше, 30 січня, незважаючи на рекомендації Міністерства закордонних справ, в охоплений безладами Єгипет з аеропорту Бориспіль вилетіло шість рейсів з українськими туристами.

Сьогодні ж, 1 лютого, Україна евакуювала з Єгипту 127 осіб.

Про це повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

Він нагадав, що 31 січня було прийнято рішення про евакуацію співробітників Національної акціонерної компанії Нафтогаз України та членів сімей дипломатів, що знаходяться в Єгипті.

У вівторок о 7:20 в Єгипет був відправлений літак Boeing-737, орендований Нафтогазом, щоб забрати з Каїра українських громадян. Літак розрахований на 156 пасажирів, його прибуття очікується о 15:40.

За словами Дікусарова, МЗС направив до Каїра двох співробітників, які володіють арабською мовою для максимального сприяння українським громадянам.

Він також підкреслив, що посольство і надалі буде приймати списки громадян, які бажають виїхати з Єгипту.

Нагадаємо, в Єгипті з 25 січня тривають масові демонстрації, жертвами яких стали більше 150 людей. Раніше президент країни Хосні Мубарак відправив уряд у відставку. Він доручив сформувати новий кабінет міністрів колишньому міністру цивільної авіації Ахмаду Шафік.

За даними МЗС, станом на 31 січня, в Єгипті знаходиться від 6,5 до 7 тисяч туристів з України (3,5 тисячі - Шарм-ель-Шейх, 3 тисячі - Хургада). Крім того, на консульському обліку посольства знаходиться 830 громадян України.

Учора в МЗС повідомили, що протягом понеділка, 31 січня, в посольство України в Єгипті звернулося близько 50 громадян України, які бажають повернутися на батьківщину.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «До Єгипту полетіли ще три літаки з туристами, а МЗС евакуювало 127 осіб ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути