вівторок, 01 лютого 2011 10:33

З Єгипту евакуюють 100 українців

З Єгипту евакуюють 100 українців

Україна у вівторок, 1 лютого евакуює з Єгипту, охопленого безладами, близько 100 своїх громадян, повідомив перший секретар із консульських питань посольства України в Єгипті Андрій Панагушин.

З 25 січня в Єгипті проходять масові акції протесту з вимогами зміни влади і проведення економічних і політичних реформ. Хвилювання супроводжуються грабежами і підпалами, жертвами безладів вже стали 150 осіб.

Громадяни України, які будуть евакуйовані у вівторок чартерним рейсом, в основному працюють в Єгипті, туристи не хочуть повертатися на батьківщину.

Зокрема, будуть евакуйовані представники національної компанії "Нафтогаз України", українського експортера зброї "Укрспецекспорт", співробітники українського посольства з їх сім'ями і інші громадяни України, що виявили бажання покинути Єгипет.

Як повідомлялося, єгипетська опозиція проведе сьогодні, 1 лютого, на вулицях Каїра і Олександрії "Марш мільйонів". Саме стільки своїх прихильників маніфестанти планують вивести на вулиці найбільших міст. Кінцевим пунктом ходи в єгипетській столиці повинен стати президентський палац. Головна вимога залишається незмінною - негайна відставка президента Хосні Мубарака.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «З Єгипту евакуюють 100 українців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути