Ексклюзиви
неділя, 30 січня 2011 17:18

У Дніпропетровську зруйнували хрест на могилі бійців УНР

У Дніпропетровську зруйнували хрест на могилі бійців УНР

У Дніпропетровську невідомі зруйнували хрест на місці поховання бійців Української народної республіки (УНР), повідомив голова обласної організації Української народної партії (УНП) Анатолій Сокоринський.

"Невідомі знищили хрест, встановлений українськими патріотами на місці поховання бійців армії УНР - куреня полковника Самокиша, які загинули за Україну під час визвольних боїв 1918-1919 років. За даним фактом ми звернулися до СБУ та прокуратури. Сподіваємося на порушення кримінальної справи і виявлення винних. Чекаємо відповіді", - сказав Сокоринський.

За його словами, активісти УНП хочуть встановити на могилі бійців УНП гранітну плиту з написом "Тут покояться воїни Української народної республіки, які загинули в боях за Україну 1918-1919 років", однак влада міста не дозволяє це зробити.

"Влада не дозволяє ставити плиту і не аргументує свою відмову. Вона робить все, щоб про цей історичний факт в місті просто не пам'ятали. Але 22 січня ми поставили на могилі хрест, його освятили, а вже через два дні його розгромили. І це в центрі міста. Просто працює команда, яка займається такими речами", - заявив Сокоринський.

29 січня, в День пам'яті героїв Крут на Жовтневої площі Дніпропетровська на місці поховання була проведена поминальна церемонія і служба в пам'ять загиблих героїв.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську зруйнували хрест на могилі бійців УНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути