неділя, 30 січня 2011 12:28

У Крутах не сталось політичного дива (ФОТО)
20

Цього року станція Крути зібрала, як мінімум, кілька тисяч людей та близько десяти опозиційних партій в основному національно-демократичного спрямування. Хоча подекуди, серед сотні кольорових стягів, зустрічались й прапори Партії регіонів.

Не полінувались приїхати народні депутати від "Нашої України", Української народної партії, "За Україну!" і навіть голови львівської та тернопільської облрад.

А от очільників центральної влади серед цих мітингувальників не виявилось.

Як зазначив лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко, присутність під час урочистостей на станції Крути нинішніх президента, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради України є "політичною фантастикою".

Бій під Крутами — подія, що відбулася 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300-ми київськими студентами, що захищали підступи до Києва. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав. Разом з тим, у свідомості багатьох особливого значення ця подія набула завдяки героїзму української молоді, яка загинула у нерівному бою біля станції Крути.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Крутах не сталось політичного дива (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути