Ексклюзиви
субота, 08 січня 2011 16:53

Біатлон. Українці провалили спринтерську гонку в Оберхофі

Біатлон. Українці провалили спринтерську гонку в Оберхофі

Норвезький вундеркінд Тар'є Бо виграв спринтерську гонку на четвертому етапі Кубка світу, що проходить в Оберхофі. Гонка проходила в складних погодних умовах: густий туман доповнився сильною зливою, і проходження траси перетворилося в екстремальний вид спорту.

Стріляти при такій погоді було неймовірно складно, і лише четверо спортсменів зуміли обійтися без штрафу. Перемога норвежця тим більше дивує, що Бо здобув її після щойно перенесеного простудного захворювання, через яке Тар'є пропускав естафету. Довгий час першим у фінішному протоколі залишався Арнд Пайффер, але в підсумку представник господарів траси задовольнився другим місцем. Третю сходинку на подіумі досить несподівано завоював Міхал Шлезінгр.

Не можна також не відзначити успіх росіян: розтерзана невдачами збірна наших східних сусідів отримала порцію бальзаму на душу четвертим і п'ятим місцем Івана Черезова та Андрія Маковєєва.

Наші хлопці не зуміли підтримати заряд оптимізму, здобутий в естафеті. Тільки двоє українців зуміли пробитися в очкову зону, а й Сергій Семенов, і Олександр Біланенко заробили досить скромні бали. Роману Примі, який краще за всіх в нашій команді проявив себе на стрільбищі, перешкодила зайняти високе місце остаточно розбита до кінця гонки траса, а Сергій Седнєв і Андрій Дериземля не зуміли впоратися із стіною з туману.

У підсумку, ніхто з українців не зумів відібратися в мас-старт за підсумками етапу в Оберхофі, і представляти нашу команду в недільній гонці буде Сергій Седнєв.

У Кубку світу Седнєв опустився на п'яте місце, пропустивши Міхаеля Грайса. А лідирує тут Тар'єю Бо, який лише наростив свою перевагу над переслідувачами. Також на п'яте місце опустилася наша команда в заліку Кубка націй - тут нас випередили австрійські біатлоністи.

Спринт.

Чоловіки

1. Тар'є Бо (0 +1) 25:49,7

2. Арнд Пайффер (0 +1) +16,7

3. Міхал Шлезінгр (0 +0) +20,7

...

36. Сергій Семенов (2-0) +2:36,4

39. Олександр Біланенко (1 +1) +2:41,2

59. Сергій Седнєв (2 +2) +3:17,8

63. Роман Прима (0 +1) +3:28,4

70. Андрій Дериземля (3 +1) +3:44,6

Сьогодні, на етапі в німецькому Оберхофі відбудеться спринт у жінок. Українська команда виставить повний склад з шести біатлоністок. Відкриє гонку Валя Семеренко. Інші наші дівчата вийдуть на трасу під такими номерами:

Жінки.

Спринт.

Початок о 18:40 за київським часом

1. Валя Семеренко

16. Оксана Хвостенко

38. Олена Підгрушна

41. Віта Семеренко

65. Інна Супрун

89. Людмила Писаренко

За матеріалами ФБУ

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Українці провалили спринтерську гонку в Оберхофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути