середа, 22 грудня 2010 13:11

Тимошенко посадили під домашній арешт і допитуватимуть щодня

Тимошенко посадили під домашній арешт і допитуватимуть щодня

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко вийшла після допиту її в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України як обвинуваченої у справі про нецільове використання коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу. При цьому вона повідомила, що відтепер Генпрокуратура буде її допитувати щодня.

"Сьогодні у Генеральній прокуратурі вирішили, що допитувати мене треба щодня", - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко, в той час, як "повністю провалена економічна політика, провалені всі реформи", владі необхідно "прибрати конкуренцію через Генпрокуратуру".

Тимошенко підкреслила, що в нинішньої влади є всі важелі для "політичних репресій". За її словами, генеральний прокурор Віктор Пшонка є родичем президента України, а брат генпрокурора - одним із керівників Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

"Я ще раз хочу підкреслити, що у них ці плани не здійсняться ..., тому що сьогодні їх діяльністю не задоволені люди", - заявила Тимошенко.

Вона також повідомила, що Генпрокуратура розширила слідчу групу, яка розслідує кримінальну справу щодо неї.

"Вже десятки людей розслідують цю надуману справа про те, що я людям в кризу виплатила пенсії", - сказала політик.

Крім того, лідер партії "Батьківщина" повідомила, що Генпрокуратура в середу визначила "кількість адрес, за якими вона може перебувати".

"Мені дозволили тільки перебувати за адресою, де я живу, а також їздити на допити в Генеральну прокуратуру... Це зроблено для того, щоб я не змогла виїхати в регіони і зустрітися з людьми, які мене підтримують. Власне, це є абсурдом і нічого спільного з правосуддям не має", - заявила Тимошенко.

Практично одночасно з Тимошенко з будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури вийшов екс-міністр МВС, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, який приходив до слідчих для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи стосовно нього.

Як повідомлялося, 20 грудня Генпрокуратура пред'явила екс-прем'єру Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посаді прем'єр-міністра, "діючи умисно, з особистих інтересів", прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету Україні, перш за все зобов'язань з виплати пенсій". З Тимошенко взята підписка про невиїзд.

За інформацією Кабінету міністрів, виконання доручення Тимошенко про конвертацію в національну валюту коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу, призвело до збитків державного бюджету на суму майже 1 млн грн.

Політологи не виключають можливості взяття Тимошенко під варту.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко посадили під домашній арешт і допитуватимуть щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути